Eğer O Yasa çıkarsa memurlar ikramiye için beklemeyecek, Kadın memurlar 20, Erkek memurlar 25 yılı doldurunca emekliye ayrılıyordu.

Emekli ikramiyeleri de emekli aylığı bağlanınca veriliyordu. 8 Eylül 1999'da yürürlüğe giren düzenleme ile memurlara emeklilik için hizmet süresi yanında, yaş şartı da getirildi.

Çalışan Memurlar ikramiye için uzun yıllar bekler hale geldi. Yeni bir yasal düzenlemeyle emekli ikramiyelerinin hizmet süresi sonunda ödenmesini isteyen memurlar, taleplerini hükümete iletti.

Yasal düzenleme için çalışma başlatıldığı öğrenildi. 8 Eylül 1999'dan önce göreve başlayan memurlardan 20 yılı dolduran kadın ve 25 yılı tamamlayan erkek işinden ayrılabiliyor. Ancak emekli ikramiyesini emekli olacağı yaşı dolduracağı tarihte alabiliyor. Ayrıca bu süreyi çalışmadan geçirmesi gerekiyor.
SGK'DAN YAZI GEREKİYOR

Memur 15 yılı doldurup kendi isteğiyle ayrılır ve çalışmadan 61 yaşına kadar beklerse, emekli aylığı da ikramiyesini de alıyor. 8 Eylül 1999'dan önce çalışmaya başlayan işçilerden, 15 yıl sigorta ve 3600 gün primi olanlar ise kıdem tazminatı alarak işinden ayrılabiliyor.
Bunun için, SGK'dan 'kıdem tazminatı alabilir' yazısını işverene ibraz etmesi yeterli oluyor.