Temmuz ayı başında yapılan yüzde 15'lik elektrik ve yüzde yüzde 12'lik doğalgaz zammına Denizlili sanayici tepki gösterdi. GESİFED yönetim kurulu başkanı Oktay Mersin, elektrik ve doğalgaza yapılan zammın iş dünyasını hayal kırıklığına uğrattığını söyledi. 

Doğalgaz ve elektriğe yapılan zammı üzüntüyle karşıladıklarını belirten Mersin, "Pandeminin yaralarını sarmaya çalıştığımız bu günlerde, yapılan elektrik ve doğalgaz zamları iş dünyasında hayal kırıklığı yaratmıştır. İşletmelerin en önemli giderlerinden ikisi elektrik ve doğalgaz faturalarıdır bu sebeple yapılan zamlar kaygı ve üzüntüyle karşılanmıştır." dedi. 

REEL SEKTÖR BUNU KALDIRAMAZ

Mersin, "Zaten çeşitli sıkıntılarla boğuşan reel sektör su an için bunu kaldıracak durumda değildir. Yüksek faiz-kur-enflasyon sarmalı ile mücadele eden sanayiciler, pandeminin etkisini en fazla hisseden sektörlerden biri olan turizmciler, bir yandan kuraklıkla mücadele eden çiftçiler yapılan bu zamlardan  olumsuz etkilenecektir. 

Ayrıca yalnız sanayici, turizmci, çiftçi olarak değil tezgahlarını yeni açabilen esnaf ve konut abonelerini de hayal kırıklığına uğratmıştır..

Sonuç olarak bizi her bakımdan zora sokacağı ve bilhassa ihracatta rekabette güçsüz bırakacağı net belli olan, sonucunda da cari açığı daha da artıracak olan bu uygulamanın, zamların geri çekilmesini beklemekteyiz." ifadelerini kullandı. 

Oktay Mersin, GESİFED olarak sürecin takipçisi olacaklarını belirtti.