BURSA (CİHAN)- Marmara Bölgesi’nde iki gündür devam eden yağmur çiftçinin yüzünü güldürdü. Türkiye’nin önemli meyve-sebze üretim merkezi Bursa’da yağışlar özellikle zeytin ve siyah incire olumlu etki yaptı. Bursa Osmangazi Ziraat Odası Başkanı Ahmet Doğan, “Yağmur bereketiyle geldi. Özellikle zeytin ve siyah incir hasadına olumlu etki yaptı. Şu ana kadar bize oluşan yağmurdan kaynaklanan bir zarar olmadı; keşke biraz daha yağsa.” dedi.
    Türkiye’nin önemli zeytin merkezlerinden Bursa’da son iki gündür yağan yağmur üreticiye umut oldu. Özellikle Zeytin rekoltesinde bu sene artış beklediklerini belirten Osmangazi Ziraat Odası Başkanı Ahmet Doğan, siyah incir ve şeftalinin de yağmurdan olumlu etkilendiğini söyledi.
    Zeytinin yanı sıra siyah incir ve şeftalide de bu sene rekolte artışı beklediklerine işaret eden Doğan şunları kaydetti: “Yağmurla birlikte adeta bereket yağdı. Çiftçinin yüzü tam anlamıyla güldü. Yağmurla birlikte adeta ağaçlar kendine geldi. Yaprakları temizlendi, yeniden çiçekler filizlendi. Çok bereketli günler yaşıyoruz. Ramazan ayında yağmurun gelmesi tam anlamıyla bir rahmet ve berekettir. Bu yağmurlar meyve sebze hasadına olumlu etki yapacaktır. Şimdiye kadar bize yağmurun zarar yol açtığı yönünde herhangi bir müracaat gelmedi.”
    Şeftalinin geçen yıl olduğu gibi bu sene de bol olduğuna dikkat çeken Osmangazi Ziraat Odası Başkanı Ahmet Doğan, yağmurun devam etmesi için dua ettiklerini söyledi.
    Meyve ve sebzenin bol olması sebebiyle çarşı-pazarda Ramazan’a özel fiyat artışı olmadığını belirten Doğan, “Çiftçi son yağmurla birlikte umutlanmıştır. Keşke biraz daha yağmur yağsa.” dedi.
CİHAN