30 Haziran’a kadar başvuru şart. Bu defa ilk kez süre uzatımı olmayacak. Aftan yararlanmak için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile vergi dairelerine başvurmak gerekiyor.
 
ÖNCE SORGULA

Bağkur borcu olan vatandaş ile eksik sigorta primi ödeyen işverenler SGK’ya, vergi ve trafik cezası borcu olanlar ise vergi dairelerine başvuracak. Borç tutarı ve cezası e-devlet şifresiyle ‘turkiye.gov.tr’ye giriş yapılarak sorgulanabiliyor. Çıkan borç için ise ‘gib.gov.tr’ internet sitesi üzerinden yine e-devlet şifresiyle başvuru yapılabiliyor.

Taksit veya peşinde son ödeme tarihi 31 Ağustos. Yapılandırılan borçların belirtilen tarihlerde ödenmesi gerekiyor. Aksi durumda hak yanacak. Borç ödemek başvuru yapmak kadar kolay. Tek tek banka, PTT şubesi veya vergi dairesi aramaya gerek yok. Cep’ten ya da bilgisayardan internete girerek kredi kartıyla
ödemeyi yapabilirsiniz. ATM’ler de bir seçenek.

HAKKINIZ YANMASIN

Yapılandırılan borç 18 eşit taksit ve 36 ay vadeyle ödenebiliyor. Aftan yararlanmaya devam edebilmek için ilk taksit 31 Ağustos’a, ikinci taksit de 31 Ekim’e kadar ödenmeli. Sonraki taksitler ikişer aylık periyotlar halinde ödenecek. İlk iki taksidi ödeyenler, bir yıl içinde kalan taksitlerini ikiden fazla geciktirmemeli. Yoksa hak yanar.

BAĞKURLU'LAR DİKKAT EDİN


Bağkur borcunu öğrenmek için turkiye.gov.tr’ye e-devlet şifresiyle giriş yapın. 

Sosyal Güvenlik Kurumu kart ile prim ödeme uygulamasını seçin.

Açılan ekranda ilk bölümde 4/B ödemeleri, ikinci bölümde Bağkur geçmiş dönem ödemeleri sorguladıktan sonra açılan ekranda 6736 Bağkur yapılandırma ödemeleri menüsünün üzerini tıklayın. 

Toplam borcu silin. 

Ödemek istediğiniz taksit tutarını yazın, ödemeyi yapın.