Denizli’de 2010 yılı vergilendirme dönemi gelir ve kurumlar vergisinde dereceye girenler düzenlenen törenle plaketle ödüllendirildiler.

 Anemon Otel’de düzenlenen ödül törenine Vali Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Musa Çelikkol, Denizli Gelir İdaresi Başkanı Ali Cüneyt Aruntaş, daire müdürleri ile gelir ve kurumlar vergisinde dereceye girenler katıldı.

 Gelirler vergisinde 3 kişi ile kurumlar vergisinde 4 kurumun temsilcilerinin ödüllendirildiği törende konuşan Vali Abdülkadir Demir, toplanan vergilerin, bir kişi, kurum ya da kuruluşa ait olmadığını, toplanan her kuruş vergide kamunun hakkı olduğunu söyledi. Toplanan vergilerle ülkemizde hastaneler, okullar, yollar yapıldığına dikkat çeken Vali Demir, aynı zamanda adalet ve güvenliğinde toplanan vergilerle sağlandığını, toplanan vergilerde 74 milyon vatandaşımızın hakkı ve hukuku bulunduğunu vurguladı. 

  Valilik olarak hedeflerinin, Denizli’nin sosyal, kültürel ve ekonomik kalkınmasını daha da üst seviyelere çıkarılmasını sağlamak olduğunu belirten Vali Abdülkadir Demir,  “İlimizin kalkınmasına, insanımızın refahına, huzuruna katkı sağlamak bizim için büyük bir heyecan vesilesidir. İnsanlarımıza ‘imkân oluşturan’, ‘refahı ve adaleti tesis etmek için çaba gösteren’, ‘yeni fırsatlar sağlayan’ hizmetlerimizi, Denizli halkına sunabilmek için de sizlerden topladığımız vergiler çok önemli” dedi.

  Toplanan vergiler sayesinde ilimizin, çevre illerle bağlantısı olan yolların tamamının sıcak asfalt ve duble yol olarak hizmet verdiğini kaydeden Vali Demir, “Organize Sera Bölgemizi faaliyete geçirdik. Bundan sonrası için de bir tane olan Organize Sanayi Bölgesi sayımızı artırmak, çeşitli nedenlerle atıl durumda olanları da faaliyete geçirmek için çalışıyoruz. Denizli’nin, Denizlili ihracatçımızın önünü açmak için ödediğiniz vergileri son kuruşuna kadar yine Denizli’ye yatırıyoruz. 2008 yılında 980 milyon olan vergi tahakkukumuz, 2010 yılında 1 milyar 148 milyon, 2011 yılında ise 1 milyar 429 milyon lira olarak gerçekleşmiş. Türkiye genelinde vergi tahakkukunda 15., tahsilatta ise 14. sıradayız. Bu demek oluyor ki, Denizli yalnızca üretmiyor, üretimden kazandığını aynı zamanda paylaşıyor. Bunun karşılığını da gerçekleştirilen yatırımlarla alıyor. Zaten hemen her alanda bizlerden desteğini esirgemeyen ve her konuda Türkiye’de öncü olan hayırsever Denizli halkı, Gelir Vergisinde yüzde 96,80, Kurumlar Vergisinde ise yüzde 95,66 gibi yüksek bir tahsilât oranıyla bunu fazlasıyla hak ediyor. İlimizin daha büyük yatırımlara ev sahipliği yapması için Denizli olarak el birliğiyle çalışıyoruz” dedi.

Denizli’yi bir dünya kenti yapma yolunda kendilerine hedef seçtiklerini sözlerine ekleyen Vali Demir, “İlimizin konumu da belli, yönü de belli, hedefi de belli. Sahip olduğumuz ekonomik güç ve kültürel zenginliklerimizle “Dünya Kenti”, “Cazibe Merkezi” olma iddiasındayız. Vergisini veren ve ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayan bütün mükelleflerimize tek tek teşekkür ediyorum” diye konuştu,

 Konuşmaların ardından gelir ve kurumlar vergisinde ilimizde dereceye giren kişi ve kurumların temsilcilerine Vali Abdülkadir Demir ve diğer protokol üyeleri tarafından plaket verildi.

  Kurumlar vergisinde, Aydem Elektrik Dağıtım A.Ş. birinci, Abalıoğlu Yem Soya ve Tekstil A.Ş. ikinci, Denizli Çimento San. A.Ş. üçüncü, Bereket Enerji Üretim A.Ş. ise dördüncü oldu. Gelir vergisinde de, birinci olan kişinin kendi isteği üzerine ismi açıklanmazken, ikinci Habip Kızıltaş, üçüncü Ceyhan Saldanlı, dördüncünün yine ismi açıklanmazken beşinci ise Selim Erdoğan oldu.