Servis Araçları İşletmeleri Esnaf Odası'ndan yapıln açıklamada, Okul servisini kullanacak öğrencilerin aileleri geçen senenin fiyatlarına göre % 5 daha fazla bir ücret ödeyecek.
 
Okul servis ücretleri ile ile ilgili konuşan Servis Araçları İşletmeleri Esnaf Odası Başkanı Ahmet Umul, “2015­2016 eğitim­öğretim yılında Türkiye genelinde yüzde %10 zam yapılırken, Denizli’de okul servis ücretleri geçen seneye göre % 5 oranında arttı. Veliler çocuklarını emanet edecekleri servislere “kaç paraya çekersin” sorusunu değil “fiyat tarifeniz nedir” diye sorsun. Çünkü fiyat tarifesi olan servisin evrakları tamdır. En önemli ise evrakların arasında sabıka kaydının bulunmasıdır. Çocuklarınız güvenliği için tercihlerinizde dikkatli olmalısınız.”S” plakada olması gerekir. Çocuklarımızın güvenliği için diğer bir unsur aynı apartmanda oturan aileler çocuklarını değişimli olarak okula özel araçlarıyla taşıyorlar.Yanlış çünkü çocuğunu emanet ettiğiniz aracın ehliyet kemeri var mı,emniyet ettiğiniz ebeveyn şoförlüğüne ne kadar güvenilebilir.Çocukların güvenlikleri için ailelere büyük görev düşüyor” dedi.

Servislerde Ayakta öğrenci taşıyan servislere bu yıl göz açtırmayacaklarını ifade eden Başkan Umul,”Öğrencileri
güvenli bir şekilde okullarına ulaştırmak için görevimizi en iyi şekilde yapacağız. Bu konuda kapasitesinin üstünde ayakta öğrenci taşıyan, kemeri takayası olamayan kurallara uymayan servisleri oda olarak bizzat trafiğe şikayet ederek ceza almasını sağlayacağız” diye konuştu.

2015­2016 İlköğretim okul servis ücretleri şöyle;
0­3 Km ­147 lira
0­6 Km ­168 lira
0­12 Km ­189 lira
2015­2016 Lise ve dengi okul servis ücretleri şöyle;
0­3 Km­147 lira
0­6 Km­157 lira
0­12 Km­178 lira