Denizli Valisi Abdülkadir Demir, ildeki yeni yatırımların ardından sanayicinin en büyük sıkıntısının kalifiye eleman olduğunu belirterek, firmaların birbirinden eleman transfer eder hale geldiğini. bu problemi çözmek için çeşitli projeler üzerinde çalıştıklarını söyledi. Demir, Denizli Polisevi’nde gazetecilerle biraraya gelerek ilin meseleleri ve projeler hakkında açıklamalarda bulundu. Denizli’nin son dönemde büyük firmaların yatırım yaptığı bir yer haline gelmeye başladığını ifade eden Vali Demir, “Görüştüğümüz bazı büyük firmalar da yatırım yapacak. Bu yatırımlar olduğunda yeni sektörler açılacak, toplu bir gelişme olacak. Türkiye’de ilk 500’e giren firmamız 12 tanedir. Bunların içinde Erbakır 19. sıraya yükseldi. İstanbul gibi büyük şehirlerdeki firmalar arasında bu büyük başarıdır. Bunları yüreklendirerek cesaret vermemiz lazım. Sadece Erbakır'la Denizli’de bakır sanayisi oluştu. Diğer sektörlerde de inanılmaz bir çeşitlenme var. Çok hızlı büyüyebileceğiz.” dedi.

'FİRMALAR ARASINDA KALİFİYE İŞÇİ TRANSFERİ BAŞLADI'

Gelişen ve çeşitlenen sanayisiyle Denizli’nin en önemli probleminin kalifiye işgücü bulunamaması olduğunu anlatan Demir, “Firmalar, birbirinden eleman transfer eder hale geldi. Bunu çözmek için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na talimat verdik. Özellikle buradan yardım alan ama sağlığı yerinde olan genç nüfusu çalışabilir hale getirmek istiyoruz. Eskiden yardım alan bir kişi, yeşil kartlı olduğu için sigortalı işe girdiğinde geri dönüşünde yeşil kart alamıyordu. Son düzenlemeyle işini kaybettiği gün tekrar alabilecek duruma geldi. Bunu insanlara anlatacağız, ‘Artık yeşil kartınız olsa da çalışabilirsiniz.’ diyeceğiz. İş-Kur’daki arkadaşlarımız, mahallelerde alan çalışmaları yapacak. Uzun vadede kalifiye eleman sıkıntısını çözemezsek gelişmekte ciddi zorluk yaşarız.” diye konuştu.

'KÜR MERKEZLERİNE İNSANLAR SEVKLE GELEBİLECEK'

Denizli’nin termal turizm beldesi Karahayıt’ta “Sağlık Turizm Kenti” projesinin yönetmelik haline getirilerek taslağı Sağlık Bakanlığı’na sunulduğunu anlatan Vali Abdülkadir Demir, “Bu taslağı Denizli hazırladı. Sağlık Bakanlığı'na biz gönderdik. Burada kür merkezlerin etrafında oteller olacak. Uzun konaklama sağlanacak. Kür merkezine sevkle gelinecek bir sistem öneriyoruz. Bu model kabul edilirse Türkiye genelinde uygulamaya başlanacak.” şeklinde konuştu.