MARDİN (CİHAN)- Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP)'nin Mardin'e bereket getireceğini belirterek, Fırat suyunun Mezopotamya Ovası'na ulaşması ile Mardin’de yılda dört ürün yetiştirileceğini söyledi.
    Turhan Ayvaz yaptığı açıklamada, çalışmaları süren sulama kanallarının bulunduğu bölgelerde kamulaştırma sorunu yaşandığını kaydetti.
    Kanalların 2012 yılında bitirilmesinin hedeflendiğini vurgulayan Ayvaz, "Sulama kanalları, Ceylanpınar, Viranşehir, Kızıltepe ve Nusaybin ovalarında yaklaşık 2 milyon dönüm araziyi suya kavuşturacak. İnsanlara iş, aş, medeniyetler oluşturacak." dedi.
    Mezopotamya Ovası'nın bereketli olduğunu ve birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını dile getiren Ayvaz, "Mezopotamya, kültürler ve insanlık tarihinin ilk yerleşim alanıdır. Toprağın sulanması ile birlikte oluşacak iş alanlarında çalışacak yaklaşık 200 bin kişi evine ekmek götürecektir. Burada yaşanacak huzur ve güven ile Türkiye’ye de yansıyacaktır. Mardin'in ve Türkiye'nin ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır." şeklinde konuştu.

CİHAN