Üreticilerin üzüm ürünü için bir an önce sigorta yaptırmaları gerektiğinin vurgulandığı açıklamada, Bitkisel Ürün Sigortaları branşında sigorta yaptırılabilmesi için öncelikle ÇKS’ye kayıtlı olunması ya da kaydın güncellenmesi gerektiği sonra ise, Tarım Sigortası poliçesi düzenlemeye yetkili sigorta şirketlerinin dağıtım kanalları aracılığıyla sigortanın kolaylıkla yaptırılabileceği bildirildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Frekansı ve şiddeti artan doğal risk ve yıl itibarıyla değişen iklim şartları, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de tarımsal faaliyetleri doğrudan ve olumsuz yönde etkilemektedir.

Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sonucunda, üzüm bağlarının zamanından önce uyanması olası bir don riskinde, tarımsal üretim faaliyetlerini olumsuz etkileyecektir. Nitekim geçen yıllarda, Denizli ilinde ve Bekilli, Çal, Güney gibi ilçelerinde etkili olan don, dolu, fırtına, sel-su baskını olayları sonucunda, başta üzüm olmak üzere pek çok ürün zarar görmüş ve bu durum sigortası olmayan üreticilerimizin boynunu bükmüştür.

Bu nedenle, üreticilerimizin yine olası mağduriyet yaşamaması için zaman kaybetmeden poliçelerini yaptırmaları gerekmektedir. Aksi halde son pişmanlık fayda etmiyor."
TARSİM'in üreticinin geleceğini garanti altına alması için yegane sistem olduğu belirtilen açıklamada, "Şimdi gelin, vakit kaybetmeden sigortanızı yaptırın” ifadesi kullanıldı.