Dün ve öncesinde doğan çocuklar için başvuru kabul edilmediğini vurgulayan İnaltekin, bunlara herhangi bir ödeme de yapılamayacağını anlattı.
"Başvurular bebeğin TC kimlik numarasıyla yapılıyor. Bugünden itibaren doğan bebeklerin nüfusa kaydedilmesi gerekiyor. Anne ya da baba bebeğin TC numarasıyla isterse bakanlığın internet sitesi üzerinden form doldurabilir. Formu gönderebilir ya da şahsen başvurabilir. Hazır dilekçemiz var. Bunu doldurup, çıktısını alıp, postaya da verebilir. Annenin gelmesine gerek yok. Anne gelemiyorsa baba da anne adına başvurabilir. Ücret büyük bir ihtimalle PTT aracılığıyla ödenecek. Ücretler annenin TC numarasına yatırılacak. Anne yaşamıyorsa ya da alacak durumu yoksa baba parayı alabilecek. Para yatırıldıktan sonra kişileri arayıp, alabileceklerini bildireceğiz."

İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Önal İnaltekin, birinci çocuk için 300, ikincisi için 400, üç ve sonrası için de 600 liranın bir defaya mahsus verileceğini hatırlatarak, ancak geçmişte 2 çocuğu bulunan, bugünden itibaren de yeni bir bebek sahibi olan kişiye, 3 çocuk parası yani 600 lira verileceğini, bu şekilde geçmişte doğan çocukların sıralamaya dahil edileceğini kaydetti.