Aydın, Denizli ve Muğla illerinde faaliyet gösteren Güney Ege Kalkınma Ajansı, Likya Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü Derneği tarafından yürütülecek ‘Muğla Macera Kenti: Lycıan Challange Uluslararası Macera Yarışı’ isimli projeye destek vererek, dernek yönetimiyle sözleşme imzaladı.
GEKA’nın 2013 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında ajansa başvuru yapan Likya Dağcılık ve Doğa Sporları Klübü Derneği’nin projesi için düzenlenen imza protokolüne GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata, Likya Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü Derneği Başkanı Feramüz Demirbuğa ve Yönetim Kurulu üyesi İhsan Somuncuoğlu katıldı.
İmza töreninde proje hakkında bilgi veren Likya Dağcılık ve Doğa Sporları Yönetim Kurulu Başkanı Feramüz Demirbuğa, "GEKA’dan destek almaya hak kazanan ‘Muğla Macera Kenti: LycıanChallange Uluslararası Macera Yarışı’ isimli projemizin çalışmaları üç ay boyunca devam edecektir. Proje ile öncelikle doğa sporlarına uygun alanların değerlendirilmesi için, sorunlar tespit edilirken bu yarışın rota çıkarma çalışmaları gerçekleştirilecektir. Yarışa en üst düzeyde izleyici katılımının sağlanması için iletişim ve tanıtım çalışmalarına proje kapsamında oldukça önem veriyoruz. Bunların yanı sıra basın çalışmalarına ağırlık vererek yarışın yerel, ulusal ve uluslararası basın yayın organlarında haber niteliğinde yer alması sağlanacaktır. İzleyici katılımını en üst düzeyde tutmak için ise yarışa sponsor olabilecek kuruluşları tespit ederek gerekli anlaşmalar sağlanacaktır" dedi.
GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata ise imza töreninde yaptığı konuşmada, "GEKA’nın sorumlu olduğu Aydın, Denizli ve Muğla’da büyük hacimli yatırım kararlarına kısa vadede etki edebilecek ve yatırım kararlarının yönlendirilmesine katkı sağlayacak araştırma ve fizibilite çalışmalarını desteklemeye devam edeceğiz. Bölge potansiyelinin tanıtım, tasarım, markalaşma ve sürdürülebilir projeler ile katma değerini artırmaya önem veriyoruz. Ayrıca, ajans tarafından yürütülmekte olan 'Doğrudan Faaliyet Desteği' kapsamında da ajansın genel hedeflerini gerçekleştirmek üzere, Güney Ege Bölgesi’nde kritik öneme sahip araştırma, planlama, fizibilite gibi çalışmaları destekliyoruz" dedi.
GEKA tarafından Ocak ayında kamuoyuna ilan edilen ve toplam bütçesi 2 milyon 300 bin TL olan ‘Doğrudan Faaliyet Desteği’ne başvurular 29 Kasım tarihine kadar devam edecek. Yerel yönetimler, üniversiteler, kamu kurum ve kuruluşları, kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, organize sanayi bölgeleri, küçük sanayi siteleri, teknoloji geliştirme bölgeleri, birlikler ve kooperatiflerin başvuru yapabildiği program kapsamında ajansa şimdiye kadar başvuru yapan projelerden 10 tanesi destek almaya hak kazandı. Bölge açısından çok önemli olan bilgilerin üretilmesini sağlayacak ve yeni destekler ile yatırım kararlarına etki edebilecek bilgi ve verilerin oluşturulmasını sağlayacak projelerin 29 Kasım tarihine kadar ajansa sunulması gerekiyor.