Türkiye Finans, Denizlili işletmeler için özel olarak belirlenen avantajlı komisyon ve uygun kar oranlarıyla kaynak imkanı sağlamak için Denizli Ticaret Odası (DTO) ile protokol imzaladı. İmza törenine DTO Başkanı Necdet Özer, Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk, Girişimci Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Menduh Kara, İzmir Bölge Müdürü Murat Demir ve DTO üyeleri katıldı.

Genel Müdür Gürerk, törende yaptığı konuşmada, "Ana sponsorluğunu üstlendiğimiz Anadolu Markaları 2013 Yarışması'nı Denizli'den başlattık. Şehir tekstil, mermer, kablo-metal gibi sektörlerde dünya çapında kendini kanıtladı. Hem bunları hem de gelişmekte olan sektörleri desteklemek amacıyla DTO ile protokol imzaladık. Pamukkale Finans paketiyle reel sektöre sağlayacağımız katkıyla Denizli, ülke ekonomimiz için daha fazla katma değer oluşturacak." dedi. Türkiye Finans'ın Türkiye genelinde 13 milyar lira mevduatı olduğunu vurgulayan Derya Gürerk, "Denizli'de iki şubemizle faaliyette bulunuyoruz. Topladığımız fonlar 170 milyon lira civarında, kullandırdığımız ise 350 milyon lirayı geçmiş durumda. Denizli'den bir alıyoruz, iki veriyoruz. Denizli'nin potansiyeline inanıyoruz. Ticaretinin ve sanayisinin çeşitliliğine inanıyoruz. Katılım bankaları ticareti, ekonomiyi, üretimi ve istihdamı desteklemek için var olan kurumlardır." şeklinde konuştu.

DTO Başkanı Özer ise Denizli'de en küçük esnafından en büyük sanayicisine kadar önemli kolaylıklar sağlayacak imkanlar bulunduğunu vurgulayarak,"Denizli'nin ihracatı ithalatından fazla, bu da cari açığının kapanmasına katkı sağlıyor. Denizli'de krizden çıkışın ardından yeni sektörler oluştu. Termal turizm ve enerji alanlarında yatırımlar arttı." dedi.