GAZİANTEP (CİHAN)- Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, ""Krizde frene değil, gaza bastık, fiberde dünya 2.’si olduk." dedi.
Turkcell,şirketlerin iş yapış biçimlerine katkı sağlamak ve karlılıklarını artırmak amacıyla başlattığı“MobilŞirket” vizyonunu anlatmak üzere çıktığı Anadolu turuna devam ediyor. Turkcell'in; teknoloji ve mobilitenin hüküm sürdüğü yeni dünyaya adapte olmak isteyen şirketlere ulaşmak için planladığı Anadolu turundaki durağı bu kez Gaziantep oldu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Gaziantep Ticaret Odası Mehmet Aslan ve Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu açılış konuşmalarını yaptı. Toplantının ev sahipliğini yapan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, "Turkcell abonesi olmayı tercih eden şirketlerin başarısına daha fazla katkı sağlamak için yeni bir vizyon geliştirerek Turkcell MobilŞirket’i hayata geçirdik. Önümüzdeki 1 yıl içinde şirketlerimize mobil iletişimin sağladığı olanakları tanıtmak ve danışmanlık vererek yaşayacakları teknolojik dönüşümü kolaylaştırmak için yoğun bir çaba içerisinde olacağız. Anadolu’yu gezeceğiz ve binlerce şirketimize bu vizyonu anlatacağız. Bu vesile ile şu an Gaziantep’deyiz. Daha gidilecek çok yolumuz var." şeklinde konuştu.
"Krizde frene değil, gaza bastık, fiberde dünya 2.’si olduk." diyen Ciliv, küresel rekabet için mobil teknolojilerin şart olduğunu vurguladı, "Ülkemizin 2015’te küresel düzeyde rekabet edecek birçok şirket çıkarabileceğine inanıyoruz. Küresel rekabet için, mobil teknolojilerin kullanılması şart oldu. Çevik, akıllı, rekabetçi, verimli bir şirket olmak için teknolojiyi ve mobil iletişimin sunduğu olanakları iş süreçlerine entegre edecek şirketlerin, zaman içerisinde nasıl fark yarattıklarını hep beraber göreceğiz." şeklinde konuştu.

"GAZİANTEPLİ İŞADAMLARIMIZA VE YÖNETİCİLERİMİZE ÖRNEK OLSUN"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ise, "Bugün çok anlamlı bir toplantıya ev sahipliği yapıyoruz. Çok değerli bir CEO’muzu ağırlıyoruz. Dünya İletişim Ödülleri’nde Süreyya Ciliv’i 2009’da Yılın CEO’su, Turkcell’i ise 2010’da Türkiye’nin en beğenilen şirketi ve 2011’de 10 Yılın Şirketi seçilmesi dolayısıyla tebrik ediyorum. Gaziantepli işadamlarımıza ve yöneticilerimize örnek olsun diye Süreyya Ciliv’i özellikle buraya davet ettik. Benim gibi yatılı okullarda okuyarak, Amerika’da eğitim gören Ciliv, ülkemizde birçok başarıya ve ilke imza atan değerli bir yöneticidir." dedi. Turkcell’in teknolojinin yanı sıra sosyal sorumluluk projeleri konusunda da ülkemiz için önemli katkılar sunduğunu dile getiren Çelik, "4 sene evvel Süreyya Ciliv’i aradım. Turkcell kulaktan kulağa ve göz göze iletişimi kuruyor. Fakat asıl önemli olan gönül iletişimi sağlayabilmek. Bu amaçla kendisine geliştirdiğimiz Gönül Köprüsü Projemizden bahsettim. Süreyya Bey projeyi büyük heyecanla karşıladı. Böylece Turkcell, projemize büyük katkı sağladı. Turkcell’e ve Süreyya Bey’e bir kez daha bu projenin her aşamasında yanımızda bulundukları için çok teşekkür ederim." diye konuştu.

GAZİANTEP EN MOBİL 9. İL
Türkiye’nin en mobil 9. ili olan Gaziantep’te en mobil sektörlerin üretim, tekstil, enerji- inşaat, hızlı tüketim malzemeleri, kamu,sağlık, otomotiv, lojistik, kimya, turizm olduğu saptandı. Ayrıca Gaziantep’te en çok kullanılan mobil teknolojiler; ses, mesajlaşma, mobil internet, mobil pos ve akıllı telefonlar oldu.

TÜRKİYE’NİN 'MOBİLŞİRKET' HARİTASI ÇIKARILDI
Turkcell, yeni vizyonunu hayata geçirmede ilk adım olarak, Türkiye’nin MobilŞirket envanterini çıkarmak üzere McKinsey Danışmanlık ile birlikte kapsamlı bir çalışma yaptı. 81 ilden 350 bini aşkın Turkcell’li şirket, geliştirilen MobilŞirket skoru algoritmasına uygun olarak değerlendirilmeye tabi tutuldu. Şirketlerin kullanımına sunduğu mobil teknoloji çözümleri, "Temel Haberleşme, Bilgiye ve İşe Her Yerden Erişim, Süreç/Operasyon Yönetimi, Müşteriye Ulaşma" olarak 4 kategoride toplandı. Her bir çözüm kullanımına, şirkete yarattığı faydayı da göz önünde bulundurarak bir skor belirlendi.

EN MOBİL İL İSTANBUL, EN MOBİL SEKTÖR FİNANS
Yapılan araştırmalara göre, şu bilgilere ulaşıldığı kaydedildi; En mobil iller: 1. İstanbul, 2. Ankara, 3. Sakarya, 4. İzmir, 5. Kocaeli, 6. Bursa, 7. Antalya, 8. Adana, 9. Gaziantep, 10. Mersin. Türkiye’nin en mobil sektörleri ise: 1. Finans, 2. Üretim 3. İnşaat, 4. Hızlı Tüketim Malzemeleri, 5. Tekstil, 6. Lojistik, 7. Eğitim, 8. Sağlık, 9. Bilgi Teknolojileri, 10. Medya-Reklam.
Firmaların teknolojiyi ne kadar kullandıklarını ölçümleyebilmesi için, web üzerinden 'Turkcell MobilŞirket' skorlarını hesaplayabileceği, kendi segment ve sektörlerine göre kıyaslama yapabileceği özel bir portal oluşturuldu. www.mobilsirket.com’a giren kurumsal müşteriler, kurumsal telefon numaralarını sisteme girerek kendi şirketleri için bu hesaplamayı yapabilecek. Her şirket, bu metod sayesinde kendinin ne kadar “MobilŞirket” olduğunu görerek, kendi sektörü ve kendi büyüklüğündeki şirketlerle karşılaştırma yapabilecek, kuvvetli alanlarını ve gelişim alanlarını tespit ederek, teknoloji yatırımlarını nerelere yapabileceğini belirleyebilecek. Şirketlere, mobil teknoloji kullanımında yol göstermek üzere Turkcell’in uzman Proje ve Müşteri Yöneticileri ücretsiz danışmanlık hizmeti verecek.

CİHAN