DENİB öncülüğüyle ABC Tekstil, Asil Nakış, Erteks, Evteks, Kaynak Havlu, MS International, Pamir Tekstil, Vateks ve Zorel Tekstil'in yer aldığı 9 firma, "Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (URGE) Projesi” kapsamında, Danimarka– Kopenhag ve İsveç – Stockholm şehirlerinde verimli iş görüşmeleri gerçekleştirdi.

Türk havlusunun kalitesi ve özgünlüğü ilgileri üzerine çekerken, Türk firmaları her iki şehirde yaklaşık 20 sektör temsilcisi ile görüşme fırsatı buldu.
“Turkish Towels” tanıtım çalışmaları kapsamında TİM Başkan Vekili ve DENİB Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kocasert her iki şehirde yerel ve yabancı mensupları ile röportaj yaparak, Türk havlusunun uluslararası arenadaki yerine ve önemine değindi. Başkan Kocasert Business Sweden / İsveç Ticaret ve Yatırım Konseyi Merkez ve Doğu Avrupa Bölge Müdürü Bianca DOCHTOROWICZ ve TMAS-İsveç Tekstil Makineleri Birliği Genel Sekreteri Therese PREMIER-ANDERSSON ile görüşmesinde Türk havlusunun tarihsel zenginliğini paylaşırken, ilgili kurum temsilcileri ile bu doğrultuda gerçekleştirilecek diğer projelerde işbirliği konusu gündeme alındı.

Kopenhag programı esnasında Türk firmalarını ziyaret eden Kopenhag Ticaret Başmüşaviri Emine Şendil programın Türk Havlusu imajına ve firmalarımızın ihracat rakamlarına olumlu katkı sağlayacağını dile getirdi.

Stockholm programında ise TİM Başkan Vekili ve DENİB Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kocasert ve Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Zora, Stockholm Büyükelçisi Kaya Türkmen’i makamında ziyaret ederek programın hedefi hakkında bilgi verirken, İsveç büyüme hızı ve tüketim trendleri hakkında görüşüldü.
Her iki şehirde olumlu görüşmeler gerçekleştirilen Türk firmaları, programın diğer hedef ülkelerde gerçekleştirilmesinin başarılı sonuçlara zemin hazırlayacağını iletti.