İSTANBUL (CİHAN)- Bu sene 24 milyar dolar ihracat hedefleyen tekstil sektörü, İstanbul İplik Fuarı’nda bir araya geldi. Ağırlıklı sektörel yatırımların ele alındığı fuar, dokuma ve iplik firmalarından büyük ilgi gördü.
Texpo Eurasia 2011, 28. Tekstil, Dokuma, İplik, Terbiye, Örgü, Nakış, Çorap Makineleri, Yan Sanayileri ve Kimyasalları Fuarı ile 8. Uluslararası İstanbul İplik Fuarı TÜYAP’ta yapıldı.
TEMSAD’ın tertip ettiği fuarlara gelenler hem makineleri faaliyette gördü, hem de üretimde kullandığı girdileri buldu. Büyük bir ticaret hacmi oluşturulurken, tekstil sektörünün yatırım alanları ve öngörüleri masaya yatırıldı.
Organizasyonda yerini alan firmalardan Tongkun Türkiye Temsilcisi Faisal Hu, sektörü ve Türkiye ile bağları değerlendirdi. Hu, Türkçe ifadelerle ‘’Türkiye bölgesinde önemli bir köprü konumunda. Bu fuar bizi gelecek için daha da umutlandırdı.’’ dedi.
Katılımcıların taleplerini önemli ölçüde karşılayan İplik Fuarı tekstil sektörünün önde gelen oyuncularının büyük ilgisine sahne oldu.
CİHAN