Denizli'de otomobil sanayi çalışanlarının buluştuğu programda konuşan Supsan AŞ Genel Müdürü Salih Alson, Türkiye'nin subap ihtiyacının yüzde 40'ını Supsan'ın karşıladığını belirtti. 

Başta Porsche, Aston Martin, Ferrari, BMW ve Mercedes olmak üzere dünyaca ünlü otomobil firmaları için supap ürettiklerin belirten Supsan AŞ Genel Müdürü Salih Alson, turbo pazarında da iddialı olduklarını, Türkiye’de 3 milyon turbo motorlu aracın bulunduğunu belirten Alson, “400 bin aracın turbo motorları yenilenme sürecinde. Bu pazarın yüzde 50’sini karşılamayı hedefliyoruz” dedi

‘Supsan Bölge Toplantısı’nda, çevre dostu turbo ve eksantrik mil ürünlerinin tanıtımı yapıldı. Türkiye pazarının önemli bölümünü elinde bulunduran Supsan, başta Porsche, Aston Martin, Ferrari, BMW ve Mercedes olmak üzere dünyaca ünlü otomobil firmaları yılda 10 milyon adet supap üretiyor. Türkiye’de 3 milyon turbo motorlu araç bulunduğunu belirten Supsan A.Ş. Genel Müdürü Salih Alson, “400 bin aracın turbo motorları yenilenme sürecinde. Bu pazarın yüzde 50’sini karşılamayı hedefliyoruz” dedi

Bayiler ve Sektör Çalışanlarını Buluşturuyor

Toplantıda konuşan Salih Alson, bölge toplantılarının kendileri için büyük önem taşıdığını ifade ederek, “Bayilerimiz ve sektör çalışanları ile bir araya gelerek, hem firmamızı hem de başta supap,turbo ve eksantrik milini tanıtmayı hedeflemekteyiz. Turbo ve eksantrik mili yerli Supsan üretimidir. Bunların yanı sıra garanti altında satışı gerçekleştirilen gayd, baga, tırnak, supap lastiği, conta, motor yatağı, supap fincanı, eksantrik zinciri, krank, saplama, silindir kapak ürünlerimizi de tanıtacağız” dedi. Supsan A.Ş. ile ilgili bilgiler de veren Salih Alson, Porsche, Aston Martin, Ferrari, BMW ve Mercedes olmak üzere dünyaca ünlü otomobil firmaları için supap ürettiklerini belirterek, İtalya, Fransa, Almanya ve ABD başta olmak üzere Rusya, Hollanda ve çevre ülkelere ihracat gerçekleştirdiklerini bildirdi. Salih Alson, tek tesiste supabın yanı sıra itici çubuk, turbo ve eksantrik mili üretimi gerçekleştirmenin önemini de belirtti.

400 Bin Adetlik Turbo Pazarı

Toplantıda geliştirdikleri çevre dostu turbo ürünü ile ilgili bilgi de veren Salih Alson, “Turbo, çevre dostu olmanın yanı sıra yakıt tasarrufu sağlayarak verimliliği de arttırıyor. Dünyada şu anda karbondioksit salınımını düşürmek için en etkin uygulama turbodur. 5 yıl içerisinde kapasitenin artması ile birlikte traktör, kamyon ve ağır vasıtalar için de üretim gerçekleştireceğiz. Türkiye pazarından sonra turbo ürünümüzü Almanya ve Fransa’ya ihraç etmeyi planlıyoruz. Türkiye’nin yanı sıra Avrupa’da başarılı olacağız. Özellikle Avrupa’da dağıtıcılarımızın olması ve kalite anlamında iddialı olmamız, bizim bu pazarlarda da başarılı olmamızı sağlayacaktır” dedi. Türkiye’de satışı gerçekleşen yaklaşık 3 milyon adet turbo motorlu binek ve hafif ticari araç bulunduğuna dikkat çeken Salih Alson, bu araçların yaklaşık 400 bin adedinde bulunan turbo motorların yenilenme sürecine girdiğini belirtti. Salih Alson, “Supsan olarak biz de bu 400 bin adetlik pazarın yüzde 50’lilik kısmına yani 200 bin araca ulaşmayı hedefliyoruz. 2015 yılını 2014 yılına göre daha pozitif bir yıl olarak görüyoruz. Supap üretiminde ve orijinal ekipman satışlarında artış bekliyoruz. Yedek parça söz konusunda da artış bekliyoruz. Artık bizim için büyük krizler geride kaldı diyebiliriz” dedi.