ANKARA (CİHAN)- Ankara’nın mobilya üretim üssü Siteler'i ziyaret eden Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan esnafın teşvik talepleriyle karşılaştı. Mobilyacılar Babacan’dan ticaret odasına üye olmada yaşadıkları sıkıntıları çözmesini istedi.
Babacan, seçim çalışmaları kapsamında Siteler esnafını ziyaret etti. Ülkenin dört bir yanını 2023'e hazırlamak için yola çıktıklarını söyleyen Babacan, seçimlerin yaklaştığını kaydetti. Büyük hedeflerin yakalanması adına güven ortamı ve istikrarın devamının önemini vurguladı.
Görevi devraldıkları günden bu güne yapılan çalışmaları değerlendiren ve daha yapılacak bir çok işlerinin olduğunu dile getiren Bakan Babacan, Siteler'in sorunları ile yakından ilgilenildiğini anlattı.
Türkiye’nin 2002'den bu yana geçirdiği ekonomik süreci değerlendiren
"ÜLKELERE 1 MİLYAR DOLAR PARA YARDIMINDA BULUNDUK"
Türkiye’nin önceden yardım alan ülke iken şimdi yardım dağıtan bir ülke haline geldiğine dikkat çeken Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı, geçen sene dağıtılan dış yardımın 1 milyar dolara ulaştığını ifade etti.
Türkiye’nin son yıllarda dış ülkelerde prestijinin de çok arttığını belirten Ali Babacan, özellikle Ortadoğu ve Orta Asya ülkelerinde Türk vatandaşı olmanın ve Türk pasaportu taşımanın öneminden söz etti.
Ankara Mobilyacılar ve Lakeciler Odası Başkanı Hüseyin Taklacı da Siteler'in ve esnafın genel sorunlarını dile getirirken, özellikle esnafına ticaret odasına üye olmamalarından kaynaklanan genel sorunları ve alınamayan teşvikleri anlattı. Taklacı, bu sorunların vakit kaybedilmeden çözümlenmesini istedi.


CİHAN