Sayın Çelik, Sinpaş Yapı olarak yeni konut projenizi geliştirmek için neden Denizli’yi seçtiğinizi anlatabilir misiniz?

Türkiye’nin lider gayrimenkul şirketi olarak 40 yıldır Ankara’dan İstanbul’a, Gaziantep’ten Bursa’ya ülkemizin farklı şehir ve bölgelerinde, bu şehirlerimize değer katan ve büyük ilgi gören projeler geliştirdik. Bu ilginin arka planına baktığımızda, Sinpaş markası olarak bütün inşaat projelerimizde sunduğumuz kalite ve güvenle birlikte, insanlara sadece birer konut değil sosyal bir yaşam alanı sunma felsefemizin de önemli bir yer tuttuğunu görüyoruz. 

Bu yaklaşımımızı 40. yaşımızı kutladığımız 2014 yılında Ege Bölgesi’ne ve Denizli’ye de taşımak istedik. Denizli’nin, yeni sosyal ve ticari imkanlar sunan, özel mimarisi ve peyzajıyla öne çıkan, doğanın yeşili ve mavisiyle iç içe, çocukların yeşillikler ortasında ve huzur içerisinde oyun oynayabileceği yenilikçi projelere dönük beklentisi olduğunu gördük. Bu beklentileri en iyi şekilde karşılamak, Denizlililere en güzelini sunmak için de AquaCity projemizle Denizli’ye geldik. 

AquaCity, Denizli’nin ilk ve Ege Bölgesi’nin en büyük temalı yaşam projesi olarak yükselmeye başladı. Bu projemizle birlikte Denizli’nin ekonomik, sosyal ve kültürel yaşamına yeni değerler katabilmeyi umuyoruz. 

AquaCity projesini duyurmadan önce Denizli’de başka işbirliklerini duyurdunuz. Metro’yla bir işbirliğiniz ve Denizlispor Basket takımına desteğiniz var. Bu çalışmalarınızdan söz eder misiniz, yeni işbirlikleriniz olacak mı?

Evet, Sinpaş olarak bu güzel şehrimize yatırım kararı almamızla birlikte, desteğimizi ve işbirliklerimizi çok yönlü olarak düşündük. Sosyal ve kültürel yaşamın, en az ekonomik yatırımlar kadar önemli olduğuna inanıyoruz. Bu düşünceyle Denizli’nin Türkiye Basketbol Erkekler 2. Ligi’nde mücadele eden basketbol takımına sponsor olduk. Artık zorlu ligde Sinpaş Denizlispor adıyla mücadele eden takımımızın başarısına ve özellikle genç sporcuların gelecek hedeflerine yürümelerine katkıda bulunduğumuz için çok mutluyuz. 

Ticari işbirliklerimiz ise projemizin gelişmesiyle birlikte hızlanarak devam edecek. Sözünü ettiğiniz Metro’yla birlikte çalışmamız, geniş proje alanımız üzerinde geliştirdiğimiz ilk işbirliklerinden biri oldu. Projemizin, İzmir yoluna paralel şekilde konumlanan ve “streetmall” yaklaşımıyla tasarlanan 19 bin metrekarelik Alışveriş Merkezi’nin yönetimi ve kiralama süreci için, perakende sektörünün öncü kuruluşu Metro Properties ile anlaştık. Zaten bu anlaşmamızın ilk adımı ve Stretmall konseptimizin bir parçası olarak olarak Metro Cash &Carry Market, Temmuz 2014 tarihinde açılarak faaliyetine başladı. 

Belirttiğim gibi, projemiz yükselmeye devam ettikçe, sosyal ve ticari alanlarımızdan başlayarak yeni işbirlikleri de burada gelişmeye devam edecek. 


AquaCity projenizin ayrıntılarından kısaca söz eder misiniz? Denizlilere yeni neler sunacaksınız?

AquaCity’de konutlarımızı su ve yeşille iç içe 4 farklı yaşam seçeneğiyle tasarladık. Denizlileri her bir yaşam konseptimizde su yaşantısının farklı özellikleriyle tanıştırmaya çalışıyoruz. Bunun içerisinde Tropik bölgelerden gelen beyaz kumlarla oluşturacağımız kumsallar da var, yalı konseptiyle geliştireceğimiz konutlar da, göl ve peyzaj manzaralı evler de. Suya, çam korusuna ve tüm manzaraya hâkim, Denizli’nin en yüksek ve prestijli kuleleri de yine projemiz içerisinde ticari alanımızın üzerinde yer alıyor.  AquaCity, Ege Bölgesi’nin temalı en büyük yaşam projesi olacak.  Toplam 210 bin metrekarelik geniş bir proje alanımız var. 

Yine başta belirttiğim gibi, biz Sinpaş olarak projelerimizi, sosyal ve kültürel yaşamıyla bir bütün olarak değerlendiriyoruz. Ev yaşamını, sosyal yaşamla iç içe tasarlayıp geliştiriyoruz. Projelerimiz bünyesindeki geniş sosyal alanlar, sunduğumuz kapsamlı sosyal imkânlar ve bunların özgün bir tema etrafında buluşması, Sinpaş’ı Sinpaş yapan özellikler olarak öne çıkıyor. AquaCity’de de her türlü ihtiyacın karşılanabileceği mağazalar var.  Kafeler, dinlenme alanları, spor kompleksi var. Kumsalda çocukların oynayabileceği oyun alanlarının yanı sıra bungalovlar ve su kaydırakları bile var.

Peki, Denizliler tüm bu olanaklara, projeye ne zaman kavuşacak, AquaCity’de hayat ne zaman başlayacak?

Projemizi 2014’ün son çeyreğinde lanse ettik ve çalışmalarımıza büyük bir hızla başladık. Sinpaş Yapı olarak 40 yıldır geliştirdiğimiz kalite ve güvenlik standartlarında, vaat ettiğimiz her şeyi harfiyen yerine getirerek projelerimizi lansmanından yaklaşık 2,5 yıl sonra tamamlıyoruz. Denizli AquaCity projemizde de ilk ev teslimlerini 2017 Haziran ayında gerçekleştireceğiz ve şehrimizde gerçekten yepyeni bir hayat başlayacak. 

Son olarak önümüzdeki dönemde Denizli’de başka yatırım planlayıp planlamadığınızı sormak istiyorum.

Denizli köklü tarihi, zengin doğası, Pamukkale gibi turistik değerleri, hızla gelişen sanayisi ve bilhassa tekstil sektöründeki ağırlığıyla ülkemizin önde gelen şehirlerinden biri. Biz buradaki potansiyelleri değerlendirmek adına, özellikle Denizli’nin zengin termal kaynaklarını ve bölgeye dönük turistik ilgiyi temel alan yeni projeler için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Ege’de ve Denizli’de başka projelerle de yer almak istiyoruz.

AquaCity projesinden konut almak için şu an doğru bir zaman mı?

Aquacity Denizli projemizde lansman dönemi fiyatlarıylasatışlarımıza devam ediyoruz. Aynı zamanda lansman dönemine özel olarak geliştirdiğimiz vade farksız, banka kredisiz 80 aya varan vadeli ödeme planlarımızda halen geçerli. Projemizde fiyatlar 187.300 TL den başlıyor. Buna paralel olarak inşaatımız da oldukça hızlı bir şekilde ilerliyor. Sinpaş olarak bundan önceki projelerimizde olduğu gibi Aquacity projemizde de müşterilerimize kazanç sağlamayı hedefliyoruz. Ege Bölgesinin en büyük temalı projesini hayata geçirdiğimiz AquaCity’den konut sahibi olmak, müşterilerimize benzersiz bir yaşam kalitesi ile birlikte Denizlide alternatifi olmayan bir yatırım imkanı da sağlıyor. Bu nedenle lansman fiyatları ödeme fiyatları ve öncelikli daire seçme avantajı ile AquaCity projemizden ev almanın tam zamanı diyebiliriz.


Aquacity Denizli den satın alan müşteri profiliniz nasıldır?

Anketlerimizden edindiğimiz bilgiyeye göre projemizden müşterilerimizin %80 den fazlası yaşamak amacıyla alım yapmıştır. Bu rakam projemizin hem yaşam odaklı olduğunu hem de müşterilerimiz açısından iyi bir yatırım aracına dönüşeceğini göstermektedir. Projemizden alım yapan müşterilerimizi analiz ettiğimizde doktorlar, eczacılar, avukatlar, iş adamları, şehrin önde gelen kanaat liderleri ve beyaz yakalı yöneticilerin ağırlıklı olduğunu söyleyebiliriz. 

Aquacity Denizli projesinin lokasyonunun avantajları nedir ?

Dünyada ve ülkemizde şehirleri incelendiğimizde şehirlerin genellikle batıya doğru geliştiğini görüyoruz. Denizli’nin fiziksel ve coğrafi şartlarından dolayı bu durumun daha da belirgin olduğunu gördük. Projemizin konumu itibariyle görmüş olduğu talepte bu konuda ne kadar doğru bir yatırım yaptığımızı da ispatlıyor. Nitekim, ulusal ve uluslararası bir çok güçlü markanın projemize komşu olacak alanlarda yatırımlarına başlamış olmaları hem bizleri hem de Denizli halkını mutlu ediyor. Projemizin İzmir Yolu üzerinde bulunması bu yol aksındaki ticaret merkezi de bu loksayonun avantajını kullanmamızı sağladı. Bu yatırımlar Denizli’yi, Türkiye’nin örnek kentlerinden birisi yapma yönünde büyük katkı sağlayacaktır. 

Aquacity Denizli projesinde ödeme planları nedir?

Sinpaş markası olarak 40. yılımızı Denizli de yeni bir proje ile taçlandırırken, aynı zamanda Denizli halkına 80 aya kadar vade farksız faizsiz ödeme kolaylıklarını da sunuyoruz. Farklı gelir gruplarındaki tüketicilerin tercih edebileceği 6 farklı ödeme alternatifi kısa bir süre için devam edecek. 

Projenin satışlarından memnun musunuz?

Satışa çıktığımız Ekim 2014’den itibaren  itibaren hedeflediğimiz rakamların çok üzerinde bir ilgi ve satış grafiği ile karşılaştık.. Şu an projemizde satışa sunduğumuz ilk etapta yer alan 900 konutun  %50’den fazlasının satışı gerçekleşti. 1+1’den 4+1’e kadar farklı yaşam alternatifi sunan konut tiplerimiz ofisimizi ziyaret eden müşterilerimize halen zengin seçenekler sunmaktadır.

Çok teşekkür ediyoruz. 

Ben de teşekkür ederim.