DENİZLİ (CİHAN)- Denizli İMKB Kız Teknik ve Meslek Lisesi, şehrin sanayisindeki kadın işçilere yönelik "İnsan İlişkileri ve İş Güvenliği" kursu vermeye başladı. İlk ders, İzmir karayolu üzerindeki Gürlesin Tekstil’de çalışan 92 işçiye verildi.
Denizli İMKB Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Perihan Ertan, 40 saat süren eğitime kursiyerlerin büyük ilgi gösterdiğini belirterek, çalışmaların diğer fabrikalarda da sürdürüleceğini söyledi. Müdür Ertan, “Endüstri meslek liseleri iki yıldır uyguluyordu, biz İMKB olarak yeni başladık. Bir işçi mesleki anlamda çok becerili olabilir ancak basit önlemleri bilmezse fabrika yanabilir, insan ilişkileri zayıf olabilir. Biz bu eğitimi veriyoruz.” dedi.
Gürlesin Tekstil Genel Müdürü Hüseyin Gürlesin ise her yaşta insanın öğrenebileceği bir şeyler olduğunu belirterek, "Tekstil alanında bu tür eğitimler maalesef yok. Biz çalışanlarımıza değer veriyoruz. Onları sadece işçi olarak değil, bir ortağımız gibi görüyoruz. Gelişmeleri, becerilerini arttırmaları için her türlü imkânı sağlamaya çalışıyoruz.” şeklinde konuştu. Devletin bur tür eğitimleri çeşitli teşviklerle devam ettirmesi gerektiğini kaydeden Gürlesin, “Bu kursa katılan işçilere, devlet de çeşitli imkanlar vermeli. İşe alınmalarında öncelik sağlanması gerektiğini düşünüyorum. Avrupa Birliği sürecinde bu tür eğitimler artacak.” dedi. CİHAN