ANKARA (CİHAN)- Fransa’nın en büyük ikinci bankası Societe Generale SA Paris, İstanbul Türkiye Merkez Şubesi'ne, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan izin çıktı. Önceki gün bankanın gelir gider hesaplarıyla ilgili söylenti dünya borsalarında düşüşe neden olmuştu. Societe, ortaya atılan iddiaları yalanlamış ve Fransa sermaye piyasasından konuya ilişkin soruşturma istemişti.
    Fransız bankanın İstanbul'da şube açmasına izin veren kurul kararı Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanandı. Kararda şu ifadelere yer verildi:
    “Kurul Başkanlığının 10/8/2011 tarihli yazısı ekinde gönderilen 28/7/2011 tarih ve B.02.1.BDK.0.13.00.00-68.01-17574 sayılı yazı ve eklerinin incelenmesi sonucunda; Societe Generale SA Paris (Merkezi Fransa) İstanbul Türkiye Merkez Şubesi'ne 5411 sayılı Bankacılık Kanununun geçici 3 üncü maddesi uyarınca ve 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (i) bendi kapsamında, 'Ekonomik ve finansal göstergelere, sermaye piyasası araçlarına, mala, kıymetli madenlere ve dövize dayalı; vadeli işlem sözleşmelerinin, opsiyon sözleşmelerinin, birden fazla türev aracı içeren basit veya karmaşık yapıdaki finansal araçların alım satımına aracılık işlemleri' konusunda, ilgili kurumlardan gerekli izinlerin alınması kaydıyla, faaliyet izni verilmesine karar verilmiştir.”
CİHAN