Ücretli poşet uygulamasının hayata geçmesiyle birlikte, marketlerde bez torba satışlarının olmasıyla birlikte bez çanta satışlarında bir patlama oldu. Bunun akabinde de tekstil firmalarınında siparişlere yetişememesine neden oldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yapılan düzenlemeyle hayata geçirilen ücretli plastik poşet uygulamasının, 1 Ocak itibarıyla devreye girmesiyle birlikte , alışverişlerde kullanmak üzere tüketicilerden bez çanta ve fileye olan rağbet arttı.

Alternatif olarak tüketicilerin çanta taleplerini karşılamak üzere, kendi bez çantalarını raflarına koyan marketlerin yanı sıra, internetten yapılan bez torba satışları dört günde önemli oranda katlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un, "4 günlük uygulama sonucunda plastik poşet kullanımı yaklaşık yüzde 50 azaldı." açıklamasının ardından bez çanta kullanımında yüzde yüzü aşan artışlar yaşandı.

Paralı Poşet Uygulaması En Çok Onlara Yaradı

BEZ ÇANTA ÜRETİCİLERİ SİPARİŞLERE YETİŞEMİYOR

Market poşetlerinin ücretli olması, en çok bez çanta üreticilerine yaradı. Bez çanta üreten tekstil firmaları taleplere yetişmekte zorlanıyorlar. Konu hakkında açıklama yapan bir tekstil firması işletmecisi "Siparişlere yetişmek için fazla mesai yapıyoruz. 24 saatlik vardiya sistemine geçtik. En az sipariş veren 500 adet istiyor. En çok büyük boy bez çanta tercih ediliyor. Market zincirleri, kurumsal firmalar, reklam yapmak isteyen belediyeler en çok sipariş verenler arasında." dedi.