Karnaval Media Grup Dijital Satış Direktörü Abdurrahman Ozan İşleten daha önce basılı gazeteden internet gazetesine yaşanan transformasyonun bir benzeririnin internet ve mobil penetrasyonun artması ile radyo ‘dan dijital radyoya evrilmesi ile yaşandığını açıkladı.

Bu transformasyonun daha önce yaşanan diğer transformasyonlar ile karşılaştırıldığında son kullanıcı deneyimini neredeyse hiç etkilemeden sadece teknolojik alt yapı ve arka planda çalışan dijital reklamcılığın nimetlerini radyo spotlarına taşıyarak sağlandığını belirten Ozan İşleten radyosunu sadece internetten dinleyen kitlenin %35 ‘ler seviyesine hem karasal hem dijital kullanımların %50 ‘lerin üzerine çıktığını açıkladı.

Geleneksel radyoya ek olarak hemen her hedef kitledeki kullanıcıları ile reklam verene yeni bir erişim seçeneği ortaya koyan dijital radyolar içeriğe erişimi internet üzerinden sağlayan Z kuşağını markaların yakalayabilmesinin en uygun maliyetli yolu olarak ön plana çıkıyor. Karnaval Media Grup bünyesindeki 5 karasal/dijital ve toplam 30 ‘un üzerinde dijital radyo ile sektörün lideri konumunda.