‘Denizli Kart’ adıyla kartlı biniş için Denizlililer, kart satış noktalarına koştu. Bugüne kadar 10 bin Denizlili kartını alırken Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım AŞ’den uyarı geldi. Okulların açılacak olması ve tatil dönüşünden dolayı yığılmaların yaşanabileceğine dikkati çeken Ulaşım AŞ, sıkıntı yaşanmaması için biran önce toplu ulaşımı kullanacakların kartlarını almalarını istedi. 

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin şehir içi otobüs ulaşımında yeni bir dönemin başlangıcı olarak sunduğu, Denizli Kart ilk günden itibaren yoğun ilgi ile karşılanırken, 8 Eylül'den itibaren otobüslere paralı binişlerin tamamen kalkacağı uyarısı yapıldı. Bugüne kadar kart değişim ve basımının yapıldığı Denizli Büyükşehir Belediyesi Otobüs Terminali'ndeki Halkla İlişkiler Bürosu ve Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerindeki Denizli Özel İdare İşhanı'nda bulunan "Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım AŞ. Kart Dolum - Kart Basım Merkezi"ne müracaat eden yaklaşık 10 bin kişi Denizli Kart sahibi oldu. Vatandaşların son güne ( 8 Eylül) kalıp mağdur olmaması için bir an önce Denizli Kart alması tavsiyesinde bulunan Denizli Büyükşehir Belediyesi, okulların açılacak olması ve tatil dönüşünden dolayı yığılmaların yaşanabileceğine dikkati çekerek, halkımızın Denizli Kart almayı son güne bırakmaması önerisinde bulundu. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi, eski kartlardan yeni kartlara aynı noktalardan aktarım ve değişim yapıldığını, bundan dolayı herhangi bir ücret alınmadığını kaydetti. 

Eski kartlar 2 ay sonra iptal oluyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi, kullanımda olan eski kartların 2 ay sonra iptal olacağını ifade ederek, öğrenci ve sivil abone ile ücretsiz biniş kartları için vatandaşların yanlarında son 6 ay içinde çekilmiş bir fotoğraf getirmeleri istendi. Öğrencilerin abone kartı alması için öğrenci kimlik belgesi, fotokopisi ya da öğrenci kimlik kartları ile birlikte başvurmaları gerekirken, sivillerin ise abone kart için kimlik fotokopisi getirmeleri istendi. Ücretsiz biniş kartları için ise kanunun hak tanıdığı durum belgesi ve son 6 ay içinde çekilmiş fotoğraf bulundurmaları gerektiği kaydedildi. Kontörlü kart çıkartacak ya da eski kartlarını değiştirecek kişiler için ise fotoğraf gerekmediği, herkesin bu kartı alabileceği bildirildi. Ayrıca yeni kart çıkartacakların, içerisinde gelen 1 binim dahil olmak üzere 5 TL ödeme yapması gerektiği ifade edildi. 65 yaş üstü vatandaşların ise sadece bir fotoğraf ve kimlikleriyle birlikte kart basım merkezine gelmeleri gerektiği, söz konusu ücretsiz biniş kartının herhangi bir bedel alınmadan kendilerine verileceği belirtildi.