Bakanlık tarafından orman köylerinde yaşayanların sosyal ve ekonomik gelişmelerini desteklemek maksadıyla geliştirilen projeler ülke genelinde ara vermeden uygulanıyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü’nce (OGM) bu projelerin devam ettiği Denizli’deki orman köylülerine 2003 yılından bu yana13,8 milyon TL kredi desteği verildi.

Bölgelerin coğrafi şartları göz önüne alınarak uygun projeleri hayata geçiren bakanlık, Denizli’de de güneş enerjisi, süt sığırcılığı, süt koyunculuğu ve seracılık gibi konularda orman köylülerine 13,8milyon TL kredi desteği sağladı. 2.194 aileye güneş enerjisi, 898 aileye süt sığırcılığı, 3 aileye süt koyunculuğu ve 14 aileye seracılıkta olmak üzere toplam 3.109 aileye 13 milyon 857 bin lira tutarında kredi desteği verildi.2016 yılı içinde Denizli’deki 150aileye toplam 3 milyon 350 bin TL kredi desteği verilmesi planlanıyor.

PROJELER ÇEŞİTLENDİRİLEREK DEVAM EDECEK

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bakanlık olarak orman köylülerini de düşündüklerini onların kalkınmalarını desteklemek gayesiyle bazı projeler geliştirdiklerini ve bu projelerle vatandaşlara ek istihdam alanları oluşturduklarını söyledi. Orman alanlarında yürütülen faaliyetlerde de orman köylülerini işçi olarak çalıştırdıklarını kaydeden Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bu tür projeleri çeşitlendirerek devam ettireceklerini belirtti.