Kışlık hazırlamaktan pazar çıkmaya, alışveriş listesi yapmaktan blender kullanmaya kadar pek çok farklı yöntemle siz de mutfak masraflarınız azaltabilirsiniz.
İşte mutfak masraflarını azaltmanın yolları...

Alışveriş Listesi Yapın



Sadece bir tane ekmek almak için markete gidip de hiç ihtiyaç olmayan şeylerle dönen kişi sayısı pek çoktur. Mutfak masraflarından tasarruf etmek istiyorsanız öncelikle alışverişe çıkarken almanız gerekenleri içeren bir liste hazırlayın ve yanınıza ona göre para alın. Böylece sadece ihtiyacınız olana odaklanırsınız ve sırf indirimde olduğu için ihtiyaç duymadığınız şeyleri almaktan da kurtulmuş olursunuz.

Hazır Almak Yerine Kendiniz Yapmayı Deneyin



Dışarıdan hazır alabileceğiniz pek çok şeyi evde kendiniz de yapabileceğinizi unutmayın. Hazır almak yerine evde yapmak ekonomik olduğu kadar sağlıklıdır da. İnternette yer alan binlerce yazılı ve görüntülü tariften yararlanarak yapacağınız yemekleri görünce siz de şaşıracaksınız.

Pazara Çıkın



Pek çok kişi pazardan alışveriş yapmayı sevmez. Fakat pazarda taze ve ucuz ürünler bulma şansınız her zaman daha yüksektir. Pazara gittiğinizde sadece meyve sebze alırsınız, marketteki gibi farklı reyonları gezerek istemediğiniz ürünleri alma ihtimalini de ortadan kaldırmış olursunuz. Ayrıca pazarda nakit alışveriş yapmak zorunda olduğunuz için istemeden de olsa ayağınızı yorganınıza göre uzatırsınız.

İndirimleri Takip Edin



Marketlerin indirimlerini mutlaka takip edin. Bu ihtiyaç duymadığınız şeyleri sadece indirimde olduğu için almanız anlamına gelmemeli. Sürekli kullandığınız ve uzun süre dayanabilecek; yağ, şeker, salça, gibi ürünleri indirimden alarak mutfak masraflarınıza büyük katkı sağlayabilirsiniz.

Tüketebileceğiniz Kadar Yemek Yapın



Yaptığınız yemeğin kaç gün tüketilebileceğini ve ev halkının bu yemeği sevip sevmediğini mutlaka göz önünde bulundurun. Zira bazı yemekler hemen biterken bazıları bir türlü bitmek bilmez. Aile fertlerinin yemek alışkanlıklarına göre yemek yapın ve malzemeleri de ona göre seçin. Bitmeyecek yemekler ve çöpe giden ekmekler her mutfağın en büyük düşmanıdır. Ayrıca artan yemekleri ve ekmekleri değerlendirmenin yollarını araştırın. Örneğin bayat ekmeklerden yapılan tarifleri uygulayın, ya da kalanları buzlukta saklamayı deneyin.

Kışlık Hazırlayın



Meyve ve sebzelerin hem taze hem de ucuz olduğu dönemlerde mutlaka kışlık hazırlayın. Bu hem daha sağlıklı hem de ekonomiktir. Kışlık hazırlarken imkanlarınıza göre konserve, kurutma ya da dondurma gibi seçenekleri kullanabilirsiniz. Ayrıca reçel ve marmelat yaparak taze meyvelerden yararlanabilirsiniz.

Blender Kullanın



Evde artan ve toplasanız bir yemek çıkmayacak kadar az olan sebze ve meyveleri atmak yerine blender kullanarak lezzetli yemekler yapabilirsiniz. Örneğin; kalan sebzelerle besleyici çorbalar yapabilirsiniz. Ya da meyvelerden çocuğunuzun ve sizin severek tüketeceğiniz püreler, tatlılar hazırlayabilirsiniz.