15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı açılış töreniyle başladı. MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak'ın ev sahipliğindeki törene Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da katıldı.
Fuarda sektör temsilcileri ve çok sayıda iş adamı hazır bulundu. Açılış töreninin ardından bakanlar ve katılımcılar, Cumhurbaşkanı Erdoğan eşliğinde standları gezdi.

DENİZLİ’DEN 35 ÜYE KATILDI
Fuarda Denizlili,  Başaranlar Mermer, Fatih Profil, Aysan Raf, ETM Mühendislik ve Çarkıt Kablo stant açarken, 35 firma temsilcisi ile ziyaret düzenlendi. MÜSİAD Denizli Şube Başkanı Necip Filiz, “1990 yılında, 12 üye ile başlayan bu yolculukta bugün binlerce işadamına ulaşmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Fuarda 5 Denizli firmasının standı bulunuyor. Ayrıca 35 üyemiz ile ziyaretçi olarak katıldık. Böyle bir Sivil toplum kuruluşunun üyesi olmaktan mutluluk duyuyor, Tüm Denizlili işadamlarımızı davet ediyorum" dedi.

ZEYBEKCİ’DEN ÖVGÜ
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise fuara gelmekten son derece mutlu olduğunu söyleyerek, “Geçmişte Türk firmaları dünyada önemli fuarlara katılır ve Türkiye’de böyle fuarlar düzenlenmesi ile ilgili boşluğu dile getirirlerdi. Hamdolsun bugün Türkiye’de dünyanın en önemli fuarlarından birisi yapılır hale geldi. MÜSİAD’ın bu organizasyonu bu anlamda çok önemli” dedi.

BİNLERCE İŞADAMI AĞIRLANACAK
Fuar, 102 ülkeden 7 bin iş adamını, 250 bin yerli ziyaretçiyi ve bin stant katılımcı firmasını 100 bin metrekare alana yayılmış 8 salonda bir araya getirmeyi hedefliyor. Fuar içerisinde yer alan MÜSİAD Yüksek Teknoloji Fuarı (High Tech Port by MÜSİAD), Türkiye'nin teknolojik ürünlerini dünya pazarları için görücüye çıkararak, teknoloji devlerini, proje sahiplerini ve yatırımcıları buluşturmayı amaçlıyor.

30 KASIM’A KADAR AÇIK OLACAK
İslam dünyası liderlerinin katılımıyla düzenlenen ve bu yıl "Paradigma Kayması: Yeni Finansal Yönelimler" temasıyla toplanan 18. Uluslararası İş Forumu (IBF) Kongresi'yle eş zamanlı düzenlenen MÜSİAD Uluslararası Fuarı, 30 Kasım'a kadar açık olacak.