MÜSİAD Denizli Şubesi Başkanı Necip Filiz ve Yönetim Kurulu üyeleri Türkiye'nin ilk 500 büyük sanayi kuruluşu 2010 listesinde 24 üncü sırada bulunan ve 1,2 Milyar Dolar’lık cirosuyla Türkiye ve Dünya’da söz sahibi konumunda bulunan Er-bakır Elektrolitik Bakır Mamulleri A.Ş.’ye ziyarette bulundu.

ERBAKIR, 1,2 MİLYAR DOLAR CİROYA SAHİP

MÜSİAD üyelerini Erbakır Elektrolitik hakkında bilgilendiren Görevli Yönetim Kurulu üyesi Müjdat Keçeci, “Erbakır olarak Ege’de ilk 3 şirket arasındayız, Anadolu Kaplanları denince şu an 1. sıradayız. Dünya şirketiyiz ve tüm işlemlerimiz bu bazda yürütülüyor. Er-bakır şu anda yıllık 150 Bin ton bakır işleme kapasitesine sahip olup 2011 yılında 135 bin ton bakır işlendi. Hammadde ithalatını yoğun olarak Şili, Zambiya gibi ülkelerden yapmaktayız ve işlenen ürünler yoğun olarak Amerika’ya ihraç edilmektedir. Üretimimizin Yüzde 60’ı ihracat odaklı olup Yüzde 40’ı da iç piyasada kullanılmaktadır. 2011 yılında ihracatımız 720 milyon dolar olarak gerçekleşmiş olup, Ciromuz 1,2 Milyar dolar seviyesine çıktı, fakat kur farkından dolayı şirketimiz arzu edilen kar’ı elde edemedi.” Dedi.

SAVUNMA SANAYİİNDE LİDER OLABİLİRİZ

Denizli olarak Türkiye’nin savunma sanayisine talip olduklarını belirten Keçeci, “Denizli Sanayisi olarak savunma sanayisinde rol almak istiyoruz. Bu kapsamda Denizli’den bu geziye 25 mühendisimizle Savunma Sanayinin önde gelen firmaları Roketsan, Aselsan, MKE gibi kurumlara teknik gezi düzenledik. Savunma Sanayi Müsteşarlığı yetkililerinin de hazır bulunduğu teknik gezi sonrası Sanayi Odasında değerlendirme toplantısı yaptık. Neler yapıldığını ve hangi alanlarda Denizli Sanayisi olarak rol alabileceğimizi belirledik.” dedi.

MÜSİAD Denizli Şubesi Başkanı Necip Filiz, Misafirperverliklerinden dolayı Müjdat Keçeci’ye teşekkür ederek, Denizli’yi uluslararası arenada temsil eden ilimizin en büyük sanayi kuruluşuna ziyarette bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade etti.