Petrol fiyatlarında yaşanan gerileme akaryakıt ürünlerine yansımaya başladı. Motorinle birlikte fuel-oil ve asfalt gibi siyah ürünlerde indirime gidildi. Motorinin litresi 9 kuruş, siyah ürünlerde indirim 8 kuruş olarak gerçekleşti. Bu gece yarısından itibaren geçerli olacak indirim sonrasında İstanbul'da motorinin litresinin 3,47 liradan 3,38 liraya; Ankara'da 3,52 liradan 3,43 liraya düşmesi bekleniyor. 

PETROLDE DÜŞÜŞ DURMUYOR

2004 Temmuz'undan bu yana en düşük seviyelerde hareket eden petrol fiyatları bugün Çin hisse senedi piyasalarında yaşanan sert düşüşler sonrası yüzde 3'ü aşan kayıpla 32,54 dolar/varile kadar geriledi. 

İran ve Suudi Arabistan arasındaki gerginliğin devamı halinde ani yükselişler görebileceğimiz petrol aşağı yönlü baskı devam ettiğinden, yükselişlerin sınırlı kalabileceği belirtiliyor. 

Doların tarihi zirveye yaklaşması, Brent petrolde yaşanan bu çöküşün akaryakıt ürünlerine yeterince yansımasını engelliyor. Bu sabah 3,045 seviyelerini zorlayan dolar kuru, 3,02 seviyelerinde hareket ediyor.