Tarım, hayvancılık, turizm dahil 10 dalda yapılacak yatırımlara AB fonlarında yüzde 65 hibe desteğinin anahtarını sunan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Denizli Koordinatörlüğü, Denizlili yatırımcılar için 13. Çağrısına çıktı. Proje kabubleri  12 Ocak ile 10 Şubat 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek. 
Yatırımcıların bu şansı iyi değerlendirmesini isteyen TKDK Denizli Koordinatörü Sadık Yetim, birçok dalda 5 bin Euro ile 3 milyon Euro’ya kadar yapılan müracaatlarda her bir proje için  % 50 ile %65 arasında değişen oranlarda hibe desteği verileceğini duyurdu. Ülke için kullanılmadığı takdirde de bu fonların AB’ye üye ve aday üye ülkelere gideceğini hatırlattı.

HANGİ SEKTÖRLER DESTEKLENECEK
13. Çağrı ilanında; Türkiye’de 42 ildeki yatırımlara fon sağlayan İPARD programının 101 tedbirinin bütçesi bittiği için bu çağrı ilanında hayvancılık projelerinin kabul edilmeyeceğini belirteren Yetim, Denizli’de desteklenen yatırımları şöyle sıraladı: 

“Et işleme, kesimhaneler, süt ve meyve-sebze işleme, soğuk hava depoları, su ürünleri işleme gibi yatırımlar desteklenmektedir.
Tıbbi aromatik bitkiler (Kekik, anason, haşhaş, kimyon vb.), arıcılık ve süs bitkileri üretimi, desteklenmekte; bu kapsamda yapılacak olan makine-ekipman alımlarına %50 oranında hibe desteği verilmektedir.
Yerel el sanatları kapsamında dokumacılık, nakışçılık, taş işleme, ahşap işleme ve demir işleme gibi sektörlere makine ekipman alımı ile inşaat için yine %50’ lik bir hibe desteği sağlanmaktadır. 
 Otel, pansiyon, restoran, pastane, fırın, halı saha, piknik alanları, ATV/UTV turizmi, aqua park, doğa sporları ile ilgili her türlü açık alan spor aktiviteler vb. yatırımlar ilimizin kırsal alanlarında uygulanmak şartı ile yine  %50 oranında desteklenecektir.   
Kültür balık yetiştiriciliği, işlenmesi ve paketlenmesi de desteklenen sektörler arasındadır. 
Ayrıca bu çağrı döneminde de Denizli Leblebisi, Tavas Baklavası, Babadağ Adaçayi, Ayçiçeği, Çal Karası Üzümü, Çameli Kuru fasulyesi, Kale Biberi, Kestane, Pekmez, Nar-Nar Ekşisi, Sirke, Zeytinyağı ve Yanık Kokulu Ayran-Yoğurt gibi bir çok gıda ürünü ile yine Denizli’mize özgü; Buldan Bezi, Denizli Havlusu, Denizli Traverteni, Yeşilyuva Ayakkabısı, Ege Pamuğu, Yatağan Palası ve Çömlekçilik alanlarına hibe desteğinde bulunulacaktır.”