ANKARA (CİHAN)- Merkez Bankası, Elektronik Fon Transferi sistemindeki aksaklıkla alakalı haberlere açıklık getirdi. Sistemdeki aksaklığın giderildiğine dikkat çeken banka, EFT yazılımının dünyadaki 18 Merkez Bankası’na hizmet veren şirket tarafından sağlandığına vurgu yaptı. Merkez Bankası, “Bankamızın gündeminde olan ve üzerinde çalışılan önemli bir konu “Perakende Ödeme Sistemi Projesi”dir. Bu proje, Türkiye’deki bankalarla detaylı bir şekilde çalışılarak ülkemiz için ideal sistem tasarlanmış ancak henüz uygulama aşamasına geçilmemiştir.” müjdesini de verdi.

Merkez Bankası’ndan yapılan yazılı açıklamada, 4-5 Haziran 2011 tarihli gazetelerde çıkan haberler değerlendirildi. Merkez Bankasının yabancı firmadan alınmadığı, kendi personeliyle yaptığına ilişkinin bilginin gerçeği yansıtmadığına dikkat çekilirken, “EFT Sistemi, 2000 yılından itibaren Bankamız dahil 18 merkez bankasına hizmet vermiş bir yabancı firmanın sağladığı yazılım ile işletilmektedir. Gerekli güncellemeler ve ek yazılımlar Bankamız personeli tarafından değil yine söz konusu firma tarafından sağlanmaktadır.” bilgisi verildi.

Merkez Bankası’nın gündeminde olan yeni bir projenin de açıklandığı basın bilgi notunda, “EFT Sisteminde artan yoğun işlem hacmi gözönüne alınarak, perakende ödeme sistemi ile ilgili yapılan çalışmalar en kısa zamanda tamamlanıp yeni sistem kullanıma hazır hale getirilecektir.” denildi.



CİHAN