HABERDENİZLİ.COM

Denizli Makine Sanayicileri ve İşadamları Derneği (MAKSİAD)  her fırsatta  Meslek liselerini desteklemeye devam ediyor. Meslek lisesinden mezun olun öğrencilerin doğru bir işe yönlendirilmesi için adaım atan MAKSİAD, meslek lisesi öğrencilerine, mezun olduktan sonra  iş alanında ve akademik alanda gönüllü rehberlik yapmaya karar verdi. Bundan böyle İş bulma kaygısı yaşayan meslek lisesi mezunu öğrencileri  MAKSİAD’ a gelip iş başvurusu yapabilecek.

MAKSİAD  Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sarı, meslek lisesi öğrencilerine  her aşamada yardımcı oldukları  gibi, mezun olduktan sonra da iş imkanı sağlama ve istihdam konusunda yardımcı olacaklarını söyledi. Ayrıca öğrencilerin yeteneklerini  fark etmeleri   ve profesyonel iş hayatına geçişlerinde, onlarla  birlikte  olup , tecrübelerini  paylaşacak olmanın ayrı bir heyecanı içinde olduklarını, sözlerine ekledi.
Kendi geleceklerini emekleri ile inşa edecek olan öğrencilerin, kariyerlerine yön verecek yerin MAKSİAD  olduğunu söyleyen Sarı, mezun öğrencileri desteklemenin hem Denizli’ye hem de makina sektörü adına faydalı olacağını belirtti.

Sanayideki tornacıların, tamircilerin ve demircilerin  bağlı olduğu odalar ve kuruluşların öğrencilerin mesleki alan eğitimleriyle ve öğrenci istihdamlarıyla ilgili herhangi bir çalışma ve faaliyet yapmadığını ifade eden Sarı,  “Diğer odaların meslek liselerinden mezun olan öğrencilere hiç mi ihtiyaçları yok. Böyle Çalışmaları Neden hep MAKSİAD yapıyor ? MAKSİAD olarak gösterdiğimiz çaba kadar diğer oda ve kurumlarında buna destek vermesi gerekmektedir. Eğer böyle çalışmalar yapmazsak ileride tornacı, kaynakçı, elektrikçi, tamirci gibi elemanları bulamayacağız.” dedi.