Denizli’de kurşun geçirmez cam üreterek dünyanın 35 ülkesine ihraç eden Uğurlu Oto Cam Yönetim Kurulu Üyesi Şerafettin Duman, son yıllarda birçok ünlünün ve siyasinin, kendilerinin ürettiği kurşun geçirmez camı kullandığını söyledi.
Denizli’de 1971 yılından bu yana aralıksız hizmet veren Uğurlu Oto Cam, son yıllarda ürettiği kurşun geçirmez camları dünyanın değişik ülkelerine ihracatını artırmaya başladı. Başta Avrupa olmak üzere 35 ülkeye ihracatı bulunan firma, yılda 1 milyon 680 bin metrekare cam üretiyor. Otomotiv sektörünün yanı sıra, savunma sanayine de cam veren Uğurlu Oto Cam, son yıllarda ünlülere ve siyasilere kurşun geçirmez cam üretiyor. Türkiye’ de ve dünyada birçok ünlü ve siyasinin aracında kullandığı camın kendi üretimleri olduğunu belirten eden Uğurlu Oto Cam Yönetim Kurulu Üyesi Şerafettin Duman, bunun da kendilerini gururlandırdıklarını söyledi.
Firmalarının bundan 42 yıl önce kurulduğunu belirten Duman, "Her geçen gün büyüyerek bugün yılda 1 milyon 680 bin metre kare cam işleme kapasitesine ulaştı. Biz 35 ülkeye ihracat yapıyoruz. Özellikle otomotiv sanayine ve yenileme sanayiye parça veriyoruz. Bunun yanında bina giydirme camları yapıyoruz. Tenceredeki kapağa kadar üretimimiz bulunuyor" dedi.

"ABD, IRAK SAVAŞINDA BİZİM ÜRETTİĞİMİZ KURŞUN GEÇİRMEZ CAMLARI KULLANDI"
En çok önem verdikleri işin başında kurşun geçirmez camlar olduğunu belirten Duman, "Kurşuna dayanıklı camlara daha çok ünlü insanlar, sanatçılar, siyasetçilerden ve savunma sanayinden ciddi bir talep oluyor. Ayrıca kişiye özel talep de alıyoruz. Gelen talepleri üretip aracı zırhlı hale getiren firmalara veriyoruz. Onlar montajını yaptıktan sonra araçların camları kurşun geçirmez oluyor. Biz camlarımızın Irak savaşında kullanıldığını da biliyoruz. Polonyalı bir firmayla çalıştık. Biz camı Polonya firmasına verdik. Onlar da üretilen araçlara camlarımızı koyarak Irak’taki savaşa gönderdi. Şu anda ABD araçlarının bir çoğunda bizim camlarımızın olduğunu biliyoruz" dedi.
Fabrikada kurşun geçirmez bir cama ateş ederek sağlamlığı da denenirken, ateş edilen camın kurşun geçirmediği görülerek test ediliyor.