Denizli'nin Merkezefendi ilçesi, Karaman Mahallesi'nde yaşayan Hasan-Tuba Yiğit çiftinin çocukları Kubilay Yiğit 12 yıl önce dünyaya geldi. Boya badana işlerinde çalışan baba Hasan Yiğit, oğluna bakmaya çalışırken, henüz 18 aylıkken havale geçirmesi üzerine hastaneye kaldırılan Kubilay Yiğit'in kas hastalığı olan 'Duchenne Musküler Distrofi' olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine tedavisine başlanan Kubilay Yiğit, büyüdükçe yürüme yetisini kaybetti. 

İzmir ve Ankara'da çeşitli hastanelerde çare arayan aile son olarak Konya'daki bir fizik tedavi merkezine gitti. Burada kök hücre tedavisi uygulanan Kubilay Yiğit, az da olsa bir iyileşme gösterdi. Ancak sürekli olarak hastaneye gitmek zorunda olan ailenin maddi gücü tükenirken, aileye Kubilay Yiğit'in okuduğu Namık Kemal Ortaokulu'nun öğretmen ve öğrencilerinden yardım geldi. 

Okul Müdürü Sedat Andıç tarafından verilen maddi yardımın ardından aile büyük mutluluk yaşarken, okul müdürü ve öğretmenleri Kubilay'ı evinde de ziyaret ederek moral verdi.

Kas hastası Kubilay Yiğit'in babası Hasan Yiğit, "Zor günlerimizde okul müdürü, öğretmenleri ve öğrenciler maddi yardımda bulunarak bizi bir nebze de olsa rahatlattılar. Kubilay'ı tedavi için Konya'ya götürüp kök hücre tedavisine başlayacağız. Bize destek veren herkese teşekkür ederiz" dedi.