Türkiye, 2012 Kasım ayına iyi başladı. Enflasyonun düşmeye başladığı ve 2012 yılı sonunda % 7’ye düşeceği tahmin edilmektedir. Ekonomik büyümenin yeterli olmasa da son çeyrekte tekrar artış yönlü gelişmeye başladığı ortaya çıkmıştı. Bu gelişmelere ek olarak Dış Ticaret ve Cari İşlemler Dengesi açıklarında görülen iyileşmenin üzerine Fitch’in kredi notumuzu yükseltmesi gelmiştir.

Kredi notumuzun yükseltilerek yatırım yapılabilir ülke konumuna getirilmesi Türkiye’nin ve milli şirketlerimizin uluslar arası piyasalardaki itibarını artırmıştır. Böylece daha ucuza borçlanma fırsatı yakalamış olacaklardır. Bu çok önemli bir gelişmedir. Sürekli Cari Açık veren ülkemiz için dış kaynakların pahalı olması büyük yük getirmekteydi. Not artışıyla birlikte ülkemiz uluslar arası piyasalardan daha düşük risk primi ödeyerek borçlanacaktır.
 Diğer taraftan kurumsal yatırımcılar Türkiye sermaye piyasalarında yatırım yapmaya başlayacaklardır. Türkiye’nin varlıkları değerlenecek, piyasasının istikrarı artacaktır.

Bütün bu gelişmeler para girişini artıracaktır. Dışarıdan gelecek sermaye girişinin iyi yönetilmesi gerekmektedir. Türk Lirası aşırı değer kazanırsa tekrar ithalat, cari açık ve istihdam düşmesi kısır döngüsüne girilecektir. Türk Lirası aşırı değer kaybederse yabancı yatırımcılar yerli varlıkları ucuza kapatacaklardır. Bu konuda Merkez Bankası’nın sağduyusuna ve önceki başarılarına güveniyoruz.

Bu kararın piyasalara istikrar, daha düşük faiz oranı, doğrudan yabancı sermaye yatırımları artışı, içerdeki yatırımlarda artış sağlayacağını düşünüyorum. Düşük faizin faiz dışı fazlayı artırarak mali disiplinimizi daha da pekiştirmesini bekliyorum. Bu gelişmenin Türkiye’yi sermaye piyasalarında, istikrarlı ekonomi sınıflandırmasında bir üst ülkeler grubuna taşıdığına inanıyorum. Gelişmeler iyi yönetilirse; iyi ve güzel, istikrarlı bir geleceğe destek olacağı kanaatindeyim.