İmo Yönetimi, KOSGEB (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı) Denizli Hizmet Merkezi Müdürü Selim ERKOÇ’u ziyaret etti.

Ziyarette İMO Denizli Şube Başkanı Hayri ÜN, oda üyelerinin KOSGEB’ten hangi destekleri hakkında bilgi almak istediklerini ifade etti. Özellikle son günlerde gündemde olan “Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi” hakkında kanun ile oluşacak lisanslı kuruluşlar ile ilgili bir destek kalemlerinin olup olmadığını sordu.

KOSGEB Denizli Hizmet Merkezi Müdürü Selim Erkoç KOSGEB olarak oldukça geniş sahada hibe ve faizsiz kredi desteklerinin bulunduğunu belirtti. Vergi levhası bulunan inşaat mühendislerinin nitelikli eleman (en az 4 yıllık üniversite mezunu) çalıştırmaları durumunda çalışanın maaşının %50’sini KOSGEB’in hibe olarak destekleyebileceğini ifade etti.

Lisanslı kuruluşlar için ise;  “İşbirliği, Güçbirliği” kaleminden 5 mühendisin birleşerek şirket kurmaları durumunda kurulan yeni şirketin, işyeri kirası, çalışan maaşları, büro mobilyaları, makine, teçhizat, yazılım vb. alımların giderleri için 250.000 TL’ye kadar masrafların %50’ini KOSGEB’in hibe olarak verilebileceğini belirtti. Sayın Erkoç bunun üzerindeki harcamalar için 500.000 TL’ye kadar faizsiz destek kredisi verilebileceğini belirtti. Ayrıca talep olması durumunda kişilerin alacakları sertifikalı eğitimlerin %50 bedelini hibe olarak KOSGEB’in ödeyebileceğini söyledi.    

İMO Denizli Şube Başkanı Hayri ÜN bu eğitim desteğinin de çok önemli olduğunu, bu desteğin özellikle şu anda gündemde olan iş sağlığı ve güvenliği uzmanlık eğitimleri için kullanılabileceğini söyledi.

Ziyaretin sonunda İMO Denizli Şube Başkanı Hayri ÜN, bu destekler hakkında kamuoyunun yeterli bilgiye sahip olmadığını, bu desteklerin kesinlikle kamuoyuna duyurulması ve kullanılması gerektiğini söyledi. Bu yüzden KOSGEB Denizli Hizmet Merkezi Müdürü Selim ERKOÇ’u üyelerine bilgi aktarımı için İMO Denizli Şubesine davet etti. Sayın Erkoç da memnuniyetle gelip inşaat mühendislerine KOSGEB destekleri ile ilgili sunum yapabileceklerini belirtti.