Koltuklu merdiven asansörü yaş, sağlık sorunu, kilo veya engel gibi durumlardan ötürü hareketleri kısıtlanmış olan kişilerin merdivenleri sorunsuz şekilde kullanabilmesine olanak tanır. Mekân içindeki merdivenler belirli bir yaştan veya engel durumundan sonra oldukça büyük bir sorun olabilmektedir. Bu merdivenlerin kullanılabilmesi için ise merdiven asansörü çeşitleri büyük bir kolaylık sağlar. Özel olarak tasarlanan bu güvenli asansörler sayesinde konforlu ve sorunsuz şekilde iniş çıkış işlemleri yapılabilmektedir. Ancak kullanıcıların beklentilerine en uygun olacak hizmeti alabilmeleri için asansör seçiminde belirli noktalara dikkat etmeleri gerekiyor.

Merdiven Asansör Sistemi Nedir?

Merdiven asansör sistemi gelişen teknolojiyi kullanarak hareket özelliklerinde sorun yaşayanlar için sunulan bir çözümdür. Raylı sisteme sahip olan bu asansör çeşitleri merdivene montaj edilir ve koltuk kısmına kullanıcı oturarak sorunsuz ve güvenli şekilde iniş çıkışlarını tamamlar. Özellikle yaşlılar ve engelliler için son derece avantajlı, pratik ve kullanımı rahat özellikler sunar.

Merdivenin yapısına ve uzunluğuna göre tamamen uyumlu olacak şekilde tasarlanabilen bu sistemler evlerde merdivenlerin sorun olmasının önüne geçer. Genelde yaşlılık veya engel gibi durumlar yüzünden merdiven olan evlerin değiştirilmesi gerekir. Fakat merdiven asansör kurulumu ile birlikte ev değiştirmeye gerek kalmaz. Uzun ömürlü ve güvenli şekilde kullanıcıların istedikleri kadar kullanımı mümkün olur.

Sadece ev içinde değil, merdiven veya koltuk asansörü dış alanlar için de kullanılabilir. Özellikle merdivenli girişe sahip olan yapılardan giriş ve çıkış işlemlerinin yapılması için bu ürünler önemli kolaylık sunar. Kullanıcının tek başına çok kolay şekilde kullanmasının mümkün olması sayesinde istenildiği zaman sistem çalışmaya hazırdır.

Merdiven Asansör Sistemi Nereden Alınır?

Merdiven asansör sistemi almak için belirli noktalara dikkat edilmelidir. Öncelikle tercih edilecek sistemin yüksek güvenlikli ve dayanıklı olması göz önünde tutulmalıdır. Güvenlik ve dayanıklılık açısından sorun yaratabilecek ürün veya sistemlerin kullanılması kullanıcının zarar görmesine yol açabilir. Bu türden riskleri ortadan kaldırmak için sistemin dünya standartlarında ve son teknolojik gelişmeler ışığında tasarlanmış olmasına önem verilmelidir.

Bunun yanında raylı sistemin yani asansörün iniş çıkış yapacağı sistemin de kurulmasında gerekli mühendislik ayarlamalarının yapılması gerekir. Merdivenin yapısına göre kurulması gereken asansörün projelendirilmesi gerekir. Çünkü her merdiven veya bina farklı özellikler gösterebilecektir. Eğimin doğru hesaplanması, herhangi bir pürüz veya benzeri sorunların yaşanmaması için mühendislik kontrolünün sistemin montajından önce mutlaka yapılmasına özen gösterilmelidir. 0236 231 77 11 telefon numarasından Nart Lift Erişim Sistemleri uzman kadrosuyla iletişime geçebilirsiniz.

Kullanıcının beklentilerini de en iyi şekilde karşılamak için merdiven asansör çeşitleri arasından doğru modelin tercih edilmesi de önemlidir. Genel olarak bu sistemler dönüşlü ve düz tip olarak bulunabilir. Dönüşlü olan modeller merdivenin bittiği yerde değil, kullanıcının istediği yerde sonlanan sistemlerdir. Aynı zamanda merdivenin yapısından ötürü de dönüş gerekiyorsa bu durumda dönüş ve eğim gibi noktalar göz önünde tutularak merdivenin ayarlaması doğru şekilde yapılır. Düz tip olan asansörler düz bir hat üzerinde çalışıyor olsa da yine de gerekli ayarlamaların özenle yapılması gerekmektedir.

Tüm bu özellikleri bir arada bulunduran Nart Lift asansör çeşitleri kullanıcılar için yüksek dayanıklı ve güvenlikli çözümler sunuyor. Üstün kaliteye sahip olan asansör çeşitleri için tercih edeceğiniz modeller ihtiyaçlarınızı en iyi şekilde karşılayacaktır.

Merdiven asansörü fiyatları da tercih edilecek asansör tipine ve uygulama yapılacak olan alanın uzunluğuna göre değişiklik gösteriyor. Ancak kullanıcıların rahatça merdiven inip çıkmasına olanak sağladığı için koltuk asansör sistemleri hem konfor hem de maddi açıdan büyük avantaj yaratmayı başarıyor. Tüm özellikleri ve detayları öğrenerek kullanmak için Nart Lift ile iletişime geçebilirsiniz.