HABERDENİZLİ.COM

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Nisan ayı toplantısında Geç Likidite Penceresini 50 baz puan artırarak, borç verme faizini yüzde11,75’ten yüzde12,25’e yükseltti. Politika faizini yüzde8, koridorun alt bandını yüzde7,25, üst bandını ise yüzde 9,25 seviyesinde sabit tuttu.

Başkan Kocasert yaptığı yazılı açıklamada “Referandum öncesi son işlem gününde 3,73 seviyesinde seyreden USD/TL kuru, referandum belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla geride bıraktığımız 9 günlük süreçte 3,60 seviyesinin altına gerilemişti. Bu süreçte Türk Lirası, USD karşısında yaklaşık yüzde3,5 değer kazandı. Ancak, özellikle bu hafta içerisinde kurda yukarı yönlü hareketler mevcuttu.
Merkez Bankasının bugün aldığı kararla birlikte, USD/TL kurunda bir miktar gerileme olduğunu görüyoruz.  Referandum belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla birlikte, bugün alınan kararların kurda bir miktar daha gerilemeye yol açması olası” dedi.

TCMB’DEN SIKI DURUŞ AÇIKLAMASI…
 

Merkez Bankasının temel amaçlarından birisinin fiyat istikrarının sağlanması olduğunu altını çizen Kocasert  açıklamasının devamında şunları söyledi:  “Bugün yapılan açıklamada, bu temel amaç doğrultusunda “sıkı duruşun” sürdürüleceğinin vurgulandığı görülüyor. Bundan önceki süreçte önemli kararlara imza atan Merkez Bankası’nın, bundan sonra da olumlu sonuçlar doğuracak politikalar üreteceğini öngörüyoruz.