Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, “Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yeni başlattığı uygulama ile KOBİ’lerimiz kredi ve destek mekanizmalarından faydalanmak için gerekli teminatları KGF ile tam ve zamanında bulacak” dedi. 


Kredi Garanti Fonu (KGF);  Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ve Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV)'den destek almaya hak kazanan işletmelerin teminat gösterme sorununa çare olacak.
Konuyla ilgili açıklama yapan Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, müjdeli haberi şu ifadelerle duyurdu, “Küçük ve Orta Büyüklükte İşletmeler (KOBİ)’ler, ekonomik gelişmenin en temel unsurudur. Türkiye’deki ihracatın yüzde 63’ünü, ithalatın ise yüzde 39’unu KOBİ’ler gerçekleştirir. Denizli’de faaliyet gösteren firmaların neredeyse yüzde 96’sı KOBİ niteliğinde işletmelerdir. Ülkemizde olduğu gibi ilimizde de KOBİ’lerin en önemli problemi yetersiz ve yüksek maliyetli finansmandır. Bazı dönemlerde firmalarımız bu anlamda güç durumda kalmışlardır. Bu nedenle KOBİ niteliğindeki firmalarımız faaliyetlerini büyük oranda kendi öz kaynakları ile finanse etme yoluna gitmişlerdir. Finansman sıkıntısına Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yeni başlattığı uygulama ile büyük bir çözüm getirildi.  KOBİ’lerimiz kredi ve destek mekanizmalarından faydalanmak için gerekli teminatları KGF ile tam ve zamanında bulacaktır.” şeklinde konuştu. 

ÇARE ARTIK ÇOK YAKIN

KGF’nin Denizli Ticaret Odası’nın 4. katında hizmet vermeye devam ettiğini belirten Başkan Özer, “KOBİ’lerin KGF’ye doğrudan başvuru imkanı bulunmamaktaydı. Bu kural, Eximbank’tan kredi kullanacak ihracatçı KOBİ’ler için değiştirilmiş iken, şu anda bu istisna KOSGEB, TÜBİTAK ve TTGV'den destek almaya hak kazanan KOBİ’lerimiz içinde geçerli hale gelmiştir. Dolayısıyla bu tür KOBİ’lerimizin teminat gösterme sorununa KGF çare olacaktır.” dedi.