Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde bir basın açıklaması yapan Denizli Tüm İşçi Hakları Derneği Başkanı Halis Özkan, özel istihdam bürolarına işçi kiralama yetkisi veren düzenlemeyi içeren esnek çalışma tasarısının, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonundan geçtiğini, yakın zamanda genel kurulda görüşülecek. Bu düzenleme özel istihdam bürolarının işçi kiralanması yasal hale gelecek. 

İlyas Haytan Toplantı salonunda gazetecilere konuşan Denizli Tüm İşçi Hakları Derneği Başkanı Halis Özkan, işçi kiralama sistemine giren işçilerin bazı hakları elinden alınacak;
1. Bir işçi 45 saati aşmamak üzere birden fazla işyerine kiralanabilecek.
2. Kiralık işçi çalışmadığı sürece ücret almayacak. Sigorta primi yalnızca çalıştığı zamanlarda ödenecek emeklilik hakkı zorlaşacak.
3. Kiralanan işçinin hiçbir iş güvencesi olmayacak.
4. Bu işçiler kıdem ve ihbar tazminatı alamayacak.
5. İşçi gerekli süreyi dolduramadığı için işsiz kaldığında işsizlik parası alamayacak.
6. Kiralık işçi malülük aylığı alamayacak.
7. İş kazası sonucu sakat kaldığında ayrıca bir aylık almayacak.
8. Kiralık işçi sendikaya üye olabilir teorik olarak bu mümkün ama uygulamada bu mümkün değil. İşçiler örgütsüz olacak.
9. Bu işçilerin yıllık izin, milli ve dini bayramlarda ücretli izin kullanamayacaklar.

Çıkarılacak olan Kiralık İşçi Yasa tasarısı kanunlaştığında taşeron sisteminden daha kötü bir durum meydana geleceğini belirten Özkan, bu şekilde taşeronların da işçi kiralayabileceğini belirtti. Özkan, "Onun için sendikalar, dernekler, sivil toplum kuruluşları, taşeron işçileri sendikasız çalışan işçiler hiç fark etmez bu yasa tasarısının TBMM’den geçmemesi için hep beraber mücadele edeceğiz. Şimdi meydanlara inme zamanıdır. Haydi mücadele için meydanlara." ifadelerinde bulundu.