Haberdenizli.com

Döviz kurlarının hiçbir ekonomistin veya devlet sorumlusunun öngöremediği yerlere geldiğini belirten Keçeci, açıklamasında şu sözlere yer verdi: “Yurt dışındaki güçler gerçekten de  inanılmaz baskılarla ekonomi düzenimizi yerinden oynattılar. Bankalarımız da bu etkileşimden nasibini aldı ve ekonomiye yani üretime katkıyı yerinde ve zamanında yapamaz oldular. Devlet de bu arada imkanları doğrultusunda tedbirler alıyor ve ekonominin toparlanmasına çare arıyor, aramak zorunda olduğunu da görüyor; ancak bu aşamada ne yazık ki alınan tedbirler derdimize tam olarak derman olmuyor.

Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, "Her zaman savunduğumuz gibi, Bu ülke bizim, bu sermaye ve yarattığımız bu değerler bizim. Yarattığımız bu değerleri kaybetmeden bu riskli dönemi aşmak zorundayız. İşte bu yüzden tüm imkanlarımızı seferber ederek ve devletin yarattığı imkanları da kullanarak mücadele etmek zorundayız" dedi.

Başkan Keçeci, "Biz bu duygu ve düşüncelerle hareket ederken, son günlerde kamuoyunda birçok şahıs ve şirketlerle ilgili yersiz dedikoduların çıkarıldığına üzülerek şahit oluyoruz. Şirketlerimizin böyle bir dönemde bu tarz asılsız iddialarla uğraşması; bu iddialar için enerji tüketmesi çok yazık. Masum görünen dedikodular bir taraftan bankaları tedirgin ederken diğer taraftan o şahıs veya şirketin itibarını yok ederek ticaretlerini engellemektedir. Bizim sanayiciler olarak en çok bu dar ve zor zamanlarda birbirimize yardım etmemiz ve destek olmamız gerekirken zamanımızı ve enerjimizi asılsız söylentiler için harcamamız kimsenin yararına olmamaktadır. Zaman dedikodu yapma zamanı değil; zaman birlik olma zamanıdır” ifadelerini kullandı.