HABERDENİZLİ.COM

DSO Başkanı Müjdat Keçeci, dün akşam Anemon Otel’de gerçekleşen Ortak Meslek Komitesi Toplantısı’nın ardından 29 Aralık’ta açıklanması beklenen asgari ücret hakkında açıklamalarda bulundu. Asgari ücretin ülke ekonomik şartlarına uygun bir rakam olması gerektiğini söyleyen Keçeci, Asgari ücretle geçinen  fertlerin enflasyon karşısında ezdirilmemesi gerektiğini belirtti. 

Şuan ki asgari ücretin günümüz ekonomik şartlarına uygun olmadığının altını çizen Keçeci,  “Geçen sene devletin işverenlere 100 lira bir desteği vardı. 2018’de bu desteğin olmayacağı söylendi.  İşveren asgari ücret altında ezdirilmemeli.  Dolayısıyla devlet işçiyi düşünerek geçimini sağlayacak bir rakama ulaşırken  işverenin de çok büyük bir yük altında kalmasını  engellemesi lazım. Bu yıl yaptığı gibi bir desteği sağlaması lazım. Bu vergi muafiyeti veya indirmi şeklinde de olabilir. En azından işçiden yansıyan vergilerden bir tasarruf sağlaması gerekiyor diye düşünüyorum.” İfadelerini kullandı. 

“ÜÇLÜ ADİL BİR ÇÖZÜM BEKLİYORUZ”

Asgari ücretin bugünkü ekonomik şartlara göre; 1900-2000 lira civarında bir rakam olması gerektiğini söyleyen Keçeci, “Bu rakam oluşturulurken üçlü adil bir çözüm bekliyoruz. Yani devlet kendi kazanacağı vergileri düşünürken bir taraftan da hem işçiyi hem de işvereni düşünmesi lazım. Devlet; ‘işveren versin, işçi de bu rakamı alsın’ dememeli.  Alınan vergilerde bir muafiyet veya indirime gidilmeli ki üçlü  bir çözüm ortaya çıksın.” diye sözlerine son verdi.