TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre gayrisafi yurtiçi hasıla; 2017 yılının birinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 5 artarak piyasa beklentisinin üzerinde gerçekleşti. Piyasa beklentisi yüzde 3,5-4 bandında yer alıyordu.

Büyüme rakamlarını değerlendiren Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, “TÜİK tarafından açıklanan rakamlardan da anlaşılacağı üzere büyümenin arkasındaki en önemli faktör ihracatta yaşanan artış. Uzun zamandan sonra ihracatta yakaladığımız artış grafiği, büyümeyi de beraberinde getirdi.” şeklinde konuştu. TÜİK’in yaptığı basın açıklamasına göre gayrisafi yurtiçi hasılayı oluşturan faaliyetler içerisinde, 2017 yılının birinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre; tarım sektörü toplam katma değeri %3,2, sanayi sektörü %5,3, inşaat sektörü %3,7 arttı. Ticaret, ulaştırma, konaklama ve yiyecek hizmeti faaliyetlerinin toplamından oluşan hizmetler sektörünün katma değeri ise %5,2 arttı. 

Keçeci: “Denizli, Ülke Büyümesine En Çok Katkı Sağlayan İllerden Biridir”

Rakamların yol gösterici olduğunu dile getiren Keçeci, “Aslında rakamlar bize ne yönde gitmemiz gerektiğini gösteriyor. Ülkemizin geleceği ihracata dayalı yatırımları artırmaktan geçiyor. Mikro ölçekte bir örnek vermek gerekirse, Denizli’de bu sene gerçekleştirilen yatırım rakamları daha şimdiden 2016 yılının tamamını kapsayan yatırım rakamlarını yakalamış durumda. Denizli sanayisinde ihracat artık bir kültür haline geldiği için yatırımlar hep ihracata dönük yatırımlar. Bu da Denizli’nin uzun vadede ihracatını artırmasına ve ihracata dayalı olarak büyümesine neden olacak. Denizli, bu anlamda ülke büyümesine en çok katkı sağlayan illerden biridir.” şeklinde konuştu. Keçeci son olarak büyümenin sürdürülebilir olması için Türkiye’de de aynı Denizli’de olduğu gibi ihracata dayalı sanayi yatırımları yapılması gerektiğini dile getirdi.