HABERDENİZLİ.COM

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan DSO Başkanı Müjdat Keçeci, “Gelişmiş ülke seviyesine yükselmenin en temel şartının her alanda kadın ve erkeğin eşit olmasıdır.” dedi.

Türk kadınının Mustafa Kemal Atatürk’ün ileri görüşlülüğü sayesinde Avrupalı hemcinslerinden çok daha önce bazı haklara kavuştuğunu hatırlatan  Keçeci, “Fakat Türkiye geneline baktığımızda Türk kadını hala iş hayatında, siyasette ve sivil toplum örgütlerinde arzu edilen seviyede yer almamaktadır. Ancak Denizli’de bu durum daha farklı bir tabloyla karşımıza çıkıyor. Kadın istihdamı söz konusu olduğunda Denizli, sıra dışı bir özellik ortaya koyuyor. Sosyal Güvenlik Kurumu verileri toplam zorunlu sigortalı sayısı bakımından incelendiğinde Denizli, 200 bin çalışanı ile Türkiye’nin en çok istihdam sağlayan 14. ili.  Kadın çalışan sayısına göre sıralamada ise 10. sırada. Asıl çarpıcı sonuç ise, toplam çalışan sayısı içinde kadınların oranı. Bu bakımdan Denizli yüzde 33,52 ile Türkiye ikincisi konumunda. Kadın istihdamındaki Denizli’nin başarısının Türkiye geneline yayılmasını arzu ediyorum.” şeklinde konuştu. 

Kadına şiddet konusuna da değinen Keçeci, “her geçen gün kadına şiddetin arttığı, kız çocuklarının okuma ve hatta özgürce yaşama hakkının olmadığı, küçük yaşta evlendirildiği bir dönemden geçiyoruz. Biz kız çocuklarımızın eğitim almasını ve ekonomik alanda daha iyi işler başarmasını beklerken, böyle haberler almak ve üzücü manzara ile karşılaşmaktan ciddi manada rahatsız oluyorum. Ekonomik alanda daha fazla kadının yer almasıyla kadın erkek eşitliğinin her alanda sağlanmasını ve kadına şiddetin olmadığı bir gelecek dileyerek 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.” Dedi.