Denizli Kamu Hastaneler Birliği tarafından son 9 aylık dönemde yürütülen çalışmalar sonucunda, borç stoku 37,5 milyon TL’den 7 milyon TL’ye düşürülerek borç stokunda yüzde 80 oranında gerileme sağlandı.
2012 yılı Kasım ayında göreve başlayan Denizli Kamu Hastaneler Genel Sekreterliğinin, mali verimliliği arttırma amacıyla il bazında yapılan toplu alım ihaleleri ve Denizli ve ilçelerinde yapılacak olan yeni sağlık tesislerinin yanında tıbbi anlamda da yürütülen çalışmalarının devam ettiği belirtildi. Birliğin, gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda 2013 yılının ilk 9 aylık döneminde mali verimlilik anlamında büyük bir başarıya imza atarak borç stokunu yüzde 80 oranında azalttığı bildirildi.
Denizli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği olarak yapılanma ile ilgili işler, tıbbi alanda yapılan ciddi iyileştirmelerin yanı sıra mali verimliliği artırma noktasında il bazında enerji, çamaşır yıkama ve hazırlama, taşıma hizmetlerinin birleştirilmesi gibi çalışmaların yapıldığını belirten Genel Sekreter Uzman Dr. Kasım Çetin, "Genel Sekreterliğimiz göreve başladıktan sonra yapılan çalışmalar ve alınan tasarruf tedbirleri sonuncunda son 9 aylık dönemde yaklaşık yüzde 80 oranında borç stokunda azalma olmuştur" dedi.
2013 Ocak ayı başında 37,5 milyon TL olan firmalara borcun,9 aylık bir sürenin sonunda 7 milyon TL’ye gerilediğini ifade eden Çetin şunları kaydetti:
"Amacımız yakın zaman içerisinde borç yükünü sıfırlamak ve bütçeyi artıya geçirmek. Ayrıca yapılan planlamalar ve uygulamalarla tedarikçi firma ödemelerinin zamanında yapılması için önemli bir mesafe katedilmiştir. Firmalara borcu geri ödeme süresi bu dönem içerisinde 170 günden 45 güne düşmüştür. Bu sürenin yakın zaman içerisinde daha da ineceğinden eminim. Tabii bunlar, bizim uyguladığımız insan, malzeme ve mali kaynakların etkin ve verimli bir şekilde kullanılmasını amaçlayan bir yönetim sisteminin ürünleridir. Daha kaliteli ve verimli bir şekilde bu kaynakları kullanıp sağlık hizmeti yelpazesini, kalitesini arttırmayı amaçlıyoruz. İnşallah yakında bunlar da görünmeye başlanacaktır diye düşünüyorum."
Mali Hizmetler Başkanı Yusuf Kara da Kamu Hastaneler Birliği oluşturulduktan sonra kamu hastanelerinin ihtiyaçlarının tek elden ve toplu alımlar ile giderilmesinin vermiş olduğu avantaj kullanılarak yüksek kaliteliyi daha ucuza alma imkanının oluştuğunu belirtti. Kara, "Gelen harcama talepleri bu komisyonca değerlendirilerek, fayda-maliyet analizleri yapılmış ve bu analizlere göre yapılan planlamalar doğrultusunda kurumlar için gerekli görülen harcamalar yapılmıştır. İl genelinde yapılan alımların yüzde 98’i açık ve toplu ihale kapsamında gerçekleştirilmiştir. Bu gerçekleştirilen alımlarda geçen yılki aynı boyut ve aynı kapasitedeki mal ve hizmet alımları, önceki yıla göre 4 milyon TL daha ucuza gerçekleştirilmiştir" dedi.