Denizli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, kaldırımların gerçek sahipleri yayalar tarafından kullanılması amacıyla denetimlerini sürdürüyor. Ekipler, araç sahiplerini kaldırımlara park ettirmemek konusunda kararlı şekilde çalışıyor.
Ekipler, yılbaşından bugüne kadar kentin araç trafiğini yoğun olduğu Gazi Mustafa Kemal Bulvarı, Halk Caddesi, Saltak Caddesi, Kayalık Caddesi, İstiklal Caddesi, Lise Caddesi, Kıbrıs Şehitler Caddesi, Saltak Caddesi, Çaybaşı Caddesi, Selçuk Caddesi, Kaleiçi bölgeleri tüm yaya yürüyüş yolları, Bayramyeri Meydanı ve Çınar Meydanı ile araç trafiğine kapalı diğer muhtelif sokak ve caddelerde denetim yaptı. Denetimlerde; yaya kaldırımı, yay yolu, yaya geçidi gibi yerlere park eden 1098 araç tespit edildi. Araçların sürücülerine her biri için 182 lira idari para cezası uygulandı.
Denizli Belediyesi Zabıta Müdürü Emin Akbulut, yaptığı açıklamada denetimlerin devam edeceğini, söz konusu yerlere araçlarını park edenlere para cezası verileceğini kaydederek, ‘Özellikle üst yapısı bitmiş yerlerde sık sık denetim yapıyoruz. Araç sürücülerinden kaldırımlara araçlarını park etmemelerini istiyoruz. Kaldırımların gerçek sahiplerince kullanılması için bizlere yardım etmelerini rica ediyoruz’ dedi.