ANKARA (CİHAN)- Sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi kararı, başta üniversite hastaneleri olmak üzere sağlık kurumlarının döner sermaye bütçesine yaklaşık 800 trilyon katkı sağlayacak.
    Sağlık Sen’den yapılan yazılı açıklamada, sağlık kurumlarında ve üniversite hastanelerinde yaklaşık 85 bin sözleşmeli personelden 30 bininin maaşlarının döner sermaye bütçesinden ödendiğine dikkat çekildi. Bu personelin kadroya geçişi ile birlikte maaşlarının Maliye tarafından karşılanacağı belirtildi.
    Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, sözleşmelilerin kadroya geçirilmesinin, çalışanları olduğu kadar, hastaneleri de rahatlatan sonuçları olduğunu söyledi. Döner sermaye işletmeleri tarafından maaşları karşılanan 30 bine yakın sözleşmeli personelin yıllık bazda ortalama 800 trilyon maliyetinin artık genel bütçeden karşılanacağını belirten Memiş, “Başta üniversite hastaneleri olmak üzere sağlık kurumlarının çoğu döner sermaye sistemi üzerindeki ek külfetler nedeniyle çalışanına tavandan ödeme yapamamaktadır. Sözleşmeli personele kadro hakkı döner sermaye bütçelerini önemli bir yükten kurtardı.” görüşünü dile getirdi.
    Memiş, Hükümetin kadro kararının sağlık çalışanlarında memnuniyet uyandırdığını belirterek, “Önemli bir sosyal yara kapatılmıştır. 4/C ve vekil-ebe hemşireler de kadroya geçirilmeli ve sağlık kurumlarında istihdam karmaşasına yol açmamak adına yeni personel alımlarında kadrolu istihdamı tercih edilmelidir.” dedi. CİHAN