Türkiye İsrafı Önleme Vakfı öncülüğünde gerçekleşen küçük krediler ile kadınları iş hayatına sokma projesi Denizli’de de hayata geçiyor. Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda yapılan programa Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci, Nurcan Dalbudak, Bilal Uçar, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül ve çok sayıda girişimci kadın katıldı.
Çatalçeşme Oda Tiyatrosu yanındaki tarihi binayı ofis için tesis eden Denizli Belediyesi ayrıca proje için 200 bin lira bağışta bulundu. Programda konuşan Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül, Denizli’nin Türkiye’ye çok güzel bir mesaj verdiğini söyledi. Akgül, Denizli Belediyesi’nin sosyal sorumluluk alanında çok büyük işler başardığını dile getirerek, ‘’Mikro kredi faaliyetleri kapsamında Denizli Belediyesi güzel bir yer tesis etti. Ayrıca 200 bin lira bu kredide kullanılması için derneğimize verdi. Biz Türkiye İsrafı Önleme Vakfı olarak hiç kimseden para dilenmiyoruz. Biz Denizli’de sermeye birikimin oluşmasının önünü açmak istiyoruz. Dar gelirli aileler iş sahibi olacak. Herkesin iş sahibi olması, girişimci olması için çalışıyoruz. Türkiye’de ilk defa bir belediye sosyal sorumluluk üstleniyor. İşsizliğin olmadığı, dar gelirli vatandaşların olmadığı bir il olmaya gidecek Denizli. Bütün ilçe ve köylerinde mikro kredi almayan bir tek kişi bile kalmayacak” dedi.
Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ise projenin çok güzel olduğunu belirterek, belediye olarak katkı vermekten çok mutlu olduklarını söyledi. İnsanlara balık vermek yerine balık tutmayı öğretmek gerektiğinin altını çizen Zolan, “Denizli’de krediyi kullanan sayı artsın. Denizli’nin tarihi binasında Mikro kredi ofisi açıyoruz. Hayırlı olacak inşallah. Projenin güzel olduğunu görünce, hanım kardeşlerimizin de üretime geçmesi için Belediye Meclisimizden 200 bin lirayı aktardık. Tulumbaya su koymak için bu kaynağı aktardık” diye konuştu.
Denizli Valisi Abdülkadir Demir de Denizli’nin girişimci bir il olduğunu ifade ederek, ‘’Türkiye’de önemli bir potansiyel vardı. Devlet olarak birçok yardım yapıyoruz. Ama bunun içinde bedenen ve ruhen sağlam olan insanlara küçük desteklerle ekonomik olarak yükseltmek için bir proje yapıldı. Denizli müteşebbis insan yapısıyla damgasını vurmuş bir kent. Denizli kadın istihdamının en fazla olduğu yer. Denizli kadınının ilk ihracatı yapan kadınlar olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.
Protokol üyeleri daha sonra temsili olarak kadınlara kredi çeklerini verdi.