Çalışma ve İş Kurumu Denizli İl Müdürü Ferudun Giresun ve ekibi, Denizli Ticaret Odası’nı ziyaret etti. Başkanlık makamında Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer ile bir araya gelen Giresun, İşbaşı Eğitim Programı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Programın, işsizlerin teorik bilgileri uygulama yaparak pekiştirmelerini ve mesleki deneyim kazanmalarını sağlamak amacıyla düzenlendiğini ifade eden Giresun, "Program süresi, haftada en fazla 6 gün ve 45 saat olmak üzere toplamda 160 fiili gündür. Programdan 15 yaşını tamamlamış kuruma kayıtlı olan, işverenin birinci veya ikinci derece kan hısmı olmayan, son 6 ay içinde başvuru yapılan meslekte çalışmamış olan ve emekli olmayan işsizler yararlanabilecekler. Katılımcılara programa katıldıkları her fiili gün için İŞKUR tarafından 25 lira verilmektedir. Ayrıca kurumumuz tarafından çalışanın ‘İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigorta primi’ ve ‘Genel Sağlık Sigortası’ primi ödenmektedir" dedi.

Programın en az 2 sigortalı çalışanı bulunan işyerleri, kamunun payının yüzde 50’sinin altında bulunduğu iktisadi teşekküller, dernekler, vakıflar, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, meslek birlikleri, sendikalar, ticaret ve sanayi odaları ve noterlerde uygulanabileceğini açıklayan Giresun, programa katılım şartı olarak kuruma kayıtlı olunması gerektiğini ve başvuru yapılan aydaki çalışan sayısının son 3 aylık çalışan sayısının ortalamasına eşit veya bu sayıdan yüksek olması gerektiğini bildirdi.

Denizli Ticaret Odası Başkan Necdet Özer de İşbaşı Eğitim Programı’nın hem esnafın güçlendirilmesi hem de istihdamın artırılmasında önemli bir fırsat olacağını belirterek, "İşbaşı eğitim programı, işsizlerin mesleki becerilerinin geliştirilmesi açısından çok önemlidir. Bu program, mesleki eğitimin pratiğe dönüştürülmesini ve işsiz olan kişilerin işgücü piyasasına dahil edilmesi sağlayacaktır. Diğer yandan 160 gün boyunca program katılımcılarının, iş kazası ve meslek hastalığı sigorta priminin ve Genel Sağlık Sigortası priminin devlet tarafından karşılanması ve katılımcılara günlük 25 lira devlet tarafından verilecek olması işletmelerimizin gider kalemlerinde düşüş sağlayacaktır" şeklinde konuştu.