HABERDENİZLİ.COM

Denizli’de 20 kişinin üzerinde kişi istihdam eden 1381 iş yerini ziyaret eden İŞKUR,  açık iş gücü sayısını belirledi.  Ziyaret edilen 1381 işyerinin yüzde 23,6’sında 1620 kişilik açık iş olduğu tespit eden İŞKUR, Denizli genelinde açık iş oranını yüzde 1,8 olarak hesapladı.

İMALAT SEKTÖRÜNDE ELEMAN İHTİYACI VAR

Elde edilen verilere göre;  en yüksek açık iş sayısına sahip sektör 1118 ile İmalat sektörü oldu. İmalat sektöründe ki işyerlerinin yüzde 19,7’si açık iş bildirirken Toptan Perakende sektöründe yüzde 15,6 ve İnşaat sektöründe yüzde 31,4 olarak gerçekleşmiştir.

EN ÇOK TALEP OLAN MESLEK GRUPLARI

Ziyaretler sırasında aranılan meslek gruplarını da belirleyen İŞKUR, Denizli’de işverenlerin, en çok talepte bulunduğu meslekleri şöyle sıraladı;  Makineci (Dikiş),dokuma Makineleri operatörü/Dokumacı, Mermer işçisi, Garson(Servis Elemanı), Kaynakçı(Oksijen ve Elektrik), Gaz Altı Kaynakçısıve İplik Eğirme Operatör. 
Açık işlerde en çok aranılan ilk üç beceri Yeterli Mesleki/Teknik Bilgi ve Tecrübe, Fiziki ve Bedensel Yeterlilik ve Takım Çalışması. İşverenler talep ettikleri açık işleri en çok İŞKUR ve Akraba-Eş dost aracılığı ile arıyor.

İŞKUR yaptığı araştırmanın ardından Denizli genelinde 20+istihdamlı işyerlerinde2 bin 167 kişilik istihdam artışı beklentisi olduğu belirtti. 
2018 yılı Nisan ayı sonuna kadar istihdamlarının yüzde 2,5 oranında artmasını öngören İŞKUR, En fazla istihdam artışı beklenen sektörleri şöyle sıraladı; “İmalat, İdari ve Destek Hizmet Faaliyetleri ve Toptan ve Perakende Ticaret’tir. Makineci (Dikiş), Güvenlik Görevlisi ve Mermer İşçisi mesleklerinde istihdam artışı beklenirken Servis Rehberi, İnşaat Boyacısı Ve Cam Mamul İmalatçısı mesleklerinde istihdam azalışı beklenmektedir.