İstihdam edilenlerin sayısı 2016 yılı Haziran döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine göre 390 bin kişi artarak 27 milyon 651 bin kişi olmasına rağmen istihdam oranı değişim göstermeyerek yüzde 47 seviyesinde kaldı. Bir senelik süre zarfında 390 bin kişilik yeni istihdam yaratılmış olsa da aynı periyotta işgücü 637 bin kişilik bir artış gösterdi. Yeni istihdam yaratmakta ciddi problem yaşandığını dile getiren Keçeci, “2016 yılının ilk çeyreğinde yatırımlarda genel olarak %14 ve özel yatırımlarda ise %5’lik bir azalma yaşandı. Sanayinin istihdama katkısı gitgide azalıyor çünkü yeni sanayi yatırımları yapılmıyor. Sanayi sektörlerinde istihdam edilenlerin sayısında yaşanan düşüşü keşke sadece verimlilik artışıyla açıklayabiliyor olsaydık; ama değil. Ülke olarak ihracata yönelik, katma değerli üretim yapacak yeni fabrikalara ve genç sanayicilere ihtiyacımız var.”
 
Genç İşsizlerimiz Milli Servet Kaybı
 
Son 75 ayın en yüksek rakamına erişerek %20 bandının üzerine çıkan genç işsizlik oranıyla ilgili de açıklama yapan Keçeci, gençler arasında giderek artan işsizlik sorunu için girişimcilik kurslarının tek çare olmadığını vurguladı. “Ne zaman genç işsizlik konusunda açıklama yapsak, konu genç girişimcilere geliyor. Biz Denizli Sanayi Odası olarak genç girişimcilerimize elimizden gelen desteği veriyoruz ancak herkesin girişimci olmak zorunda olmadığını da çok iyi biliyoruz. Bu ülkede elinde mesleği olan ve çalışmayan birçok gencimiz var. Meslek liselerinden mezun olan bu gençlerimizin, bu bilgilerini kullanmayarak bir yerde tezgahtar olarak çalışması veya iş beğenmeyerek çalışmaması, milli servet kaybından başka bir şey değildir.” açıklamasında bulunan Keçeci, Ekim ayı sonrasında genç işsizliğin düşmesini umut ettiğini belirtti. 
 
 
Denizli Sanayi Odası Bütün Gücüyle OSB Kurmaya Çalışıyor
 
Bir süredir atıl duran Çardak Özdemir Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’ni tekrar aktif hale getirmeye çalışan Denizli Sanayi Odası, siyasilerin desteğiyle hedefi doğrultusunda hızla ilerliyor. 20 yıl aradan sonra ilk defa temel atılan bölgede 7 yatırım daha temel atmak için gün sayıyor. Diğer taraftan makine imalatçıları için bir ihtisas organize sanayi bölgesi kurulması çalışmalarını yürüten DSO’nun, 2016 yılı bitmeden Denizli Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için de resmi başvurusunu yapması bekleniyor. Her iki konuda da çok hassas davrandıklarını belirten Keçeci, “Her iki organize sanayi bölgesinin devreye girmesiyle Denizli istihdamında önemli bir sıçrama olacak. Yeni iş kolları ve yeni üretim alanları devreye girerken biz de ülkemize olan görevimizi yerine getirmenin mutluluğunu yaşayacağız. Özellikle gençlere yeni istihdam sahaları yaratabilmek bizim ulaşmaktan en çok mutlu olacağımız hedefimiz olacak.” dedi.